Хората са по-склонни да вършат депресиращи задачи, като например домакинските

...
Хората са по-склонни да вършат депресиращи задачи, като например домакинските
Коментари Харесай

Какъв емоционален трик използват хората, за да отметнат задълженията

Хората са по-склонни да правят депресиращи задания, като да вземем за пример домакинските отговорности, когато се усещат добре, открива проучване. 

Но когато се усещат зле, те са по-склонни да се опитат да създадат нещо друго, което да усъвършенства настроението им. 

Ето какво споделя доктор Максим Таке, водещият създател на проучването: 

„ Да решиш какво да правиш с времето си е дин от най-фундаменталните избори, пред които хората са изправени всеки ден – избор, който има значими последици, както за индивидите, по този начин и за обществото като цяло. 

Нашите открития демонстрират, че всекидневните решения на хората във връзка с това с какви действия да се занимават са непосредствено свързани с това по какъв начин се усещат и следват удивително пореден модел.

Хората търсят повишаващи настроението действия, когато се усещат зле и се заемат с неприятни действия, които се отплащат в дълготраен проект, когато се усещат добре. “

Използвайте щастието, с цел да отметнете дилемите

Учените употребявали смарт телефон приложение, с цел да проследят по какъв начин се усещат хората и дейностите им във всекидневието. Изследването уставонява, че дейностите, които избират хората са задействани от това по какъв начин се усещат. Когато са щастливи, хората са по-склонни да вземат участие в действия, които има възможност да ги накарат да се почувстват по-зле, като напредване из града, домашен задания и работа. 

Когато се чувствали добре, хората били по-склонни да се виждат с другари, да тренвират или да излизат в природата, с цел да оправят настроението си.

По думите на доктор Таке: 

„ Повечето теории на мотивацията допускат, че ежедневните ни избори на действия целят да максимизират позитивното положение на мозъка, само че до момента не са успявали да обяснят по кое време хората вземат решение да се ангажират с неприятни, само че все пак нужни действия. “

Изследването е оповестено в Proceedings of the National Academy of Sciences.

Източник: PsyBlog

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР