Хората с тежки увреждания се елиминират тотално от всеки един

...
Хората с тежки увреждания се елиминират тотално от всеки един
Коментари Харесай

Майка на дете с увреждания пита: Как се оцелява с 307 лв. социална пенсия?

Хората с тежки увреждания се отстраняват тотално от всеки един бюджет. За страдание обаче има едно разделяне в обществото, а нашите деца, които се раждат с тези увреждания остаряват, само че те не порастват. Това сподели в ефира на Euronews Bulgaria Вера Иванова, която е част от самодейността “Системата ни убива ”. Тези хора са отстранени от страната и от всевъзможни грижи, безапелационна беше тя.
Когато навършат 18 години нашите деца не стопират да употребяват памперси, те не стават от количките с навършването на пълноправие. Напротив дори, техните увреждания се задълбочават с годините. Парите, които се отпускат за нашите деца ние назоваваме подигравка, тъй като с тях те не могат да оцелеят.
По думите на Вера Иванова битката за промяна към този момент минава към това да се резервира постигнатото досега в общественото подкрепяне на хората с увреждания у нас. Тя изясни, че нарастването на финансовата поддръжка за деца под 18-годишна възраст ще бъде 250 лв., а за навършилите 18 години – сред 1,30 и 11 лева Така общата сума за финансовата поддръжка за деца с увреждания става 1300 лева, а за пълнолетните – сред 100 и 270 лева Социалната пенсия е 307 лв. и тук се пита по какъв начин да оцелеят хора с тези пари, уточни още Вера Иванова.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР