Хората с по-слаба имунна система може да намерят зимата за

...
Хората с по-слаба имунна система може да намерят зимата за
Коментари Харесай

6 подправки, които ще ви помогнат да останете здрави тази зима

Хората с по-слаба имунна система може да намерят зимата за огромно предизвикателство. Тъй като времето се трансформира непрестанно, а заболяванията не престават да върлуват, в никакъв случай не знаете от какво заболяване може да се болестите. Експертите считат, че здравословното хранене през зимния сезон може да понижи всички тези рискове.

Подправките са една такава съставна част, която би трябвало да откри място във вашата храна. В допълнение към лечебните си свойства, те имат страхотни антимикробни такива, които обезпечават резистентност против заболявания.

Не е нужно да променяте това, което ядете сега, само че непретенциозно количество фалшификация може да направи огромна разлика във вашата диета.

Подправките имат способността да покачват имунитета и да оказват помощ на тялото да се пребори с настинки, кашлица и тресчица през зимните месеци. Те ви защищават дейно в това хладно време, по тази причина тук ще изброим шест подправки, които могат да оказват помощ на човек да остане здрав през зимата.

1. Кардамон

Известно е, че кардамонът покачва имунитета, защото съдържа витамин С, защищава ни от мраз и усъвършенства храносмилането, като съживява секрецията на злобен сок в стомаха. Той има противовъзпалителни и антиоксидантни свойства, които оказват помощ за усилване на метаболизма ни. Кардамонът също по този начин оказва помощ за понижаване на стомашно-чревни проблеми като киселини, киселинен рефлукс, диария и други Полезен е и за сърцето.

2. Канела

 Полезни подправки зимата

Канелата е превъзходен избор през зимата. Тя е освен положително допълнение към вашата рутина за хубост, само че и към ежедневната ви зимна диета. Предлага доста преимущества, защото оказва помощ за понижаване на равнищата на холестерола, предотвратява артрита и се бори против кашлица и простуда. Тя също по този начин дейно разгражда мазнините и затова оказва помощ и при храносмилането. Канелата оказва помощ при инсулинова устойчивост, което в последна сметка оказва помощ за понижаване на равнищата на кръвната захар, а също и за намаляване. Канелата има страховит усет, в случай че я добавите към гореща напитка като какао или кафе. Можете също да поръсите малко канела на прахуляк върху вашата плодова салата или кисело мляко.

3. Джинджифил

Джинджифилът е най-хубавата фалшификация, която можете да добавите към ежедневните си зимни ястия, с цел да поддържате телата си топли и здрави. Това е суперхрана за студените зими с пиперлив усет. Има и противовъзпалителни свойства. Човек би трябвало да стартира да пие чай от джинджифил заран от началото на зимните месеци. Това е най-хубавият метод да включите джинджифила в диетата си. Можете също да го добавите към вашето смути след подготовка.

4. Шафран

 Подправки за зимата Снимка: Yordanka Kovacheva

Шафранът предлага редица изгоди за здравето. Състои се от разнообразни минерали и съединения като желязо, магнезий, калий, калций, цинк и други, които работят дружно и поддържат тялото ви топло и предпазено от зимните закани. Топлата консистенция на шафрана защищава тялото ни от грип, кашлица и простуда. Може да се употребява и с топло мляко или даже да се направи шафранов ориз.

5. Куркума

Куркумата без подозрение се намира в съвсем всяка кухня. Счита се за най-хубавата фалшификация поради лечебните си свойства. Има противовъзпалителни, антиоксидантни и противогъбични свойства, които оказват помощ за поддържане на имунитета и тялото топло и крепко през зимата. Куркумата също по този начин усъвършенства храносмилането, понижава подуването, предотвратява рака и облекчава болката при артрит. Можете да извършите лате с куркума и да го пиете заран и вечер. Можете също да добавите куркума към вашите кърита, супи и ястия.

6. Семена от копър

 6 подправки, които ще ви оказват помощ да останете здрави тази зима

Семената от копър са семена с усет на сладостен корен, които оказват помощ за облекчение на отичане на корема и проблеми с газовете. Подобрява храносмилането заради антиоксидантните си свойства. Това е страхотна зимна фалшификация, която ще ви помогне да останете здрави. Можете да поръсите семена от копър върху печени зеленчуци, също така се съчетават добре с ястия въз основата на домати. Можете също да ги добавите към чая си. Това ще помогне за понижаване на непотребните газове след хранене.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР