Хората по цял свят в момента са принудени да живеят

...
Хората по цял свят в момента са принудени да живеят
Коментари Харесай

Изолацията като възможност за учене на нови бизнес умения

Хората по целия свят сега са принудени да живеят в изолираност, с цел да се спре разпространяването на ковид. Този метод на живот несъмнено не е за предпочитане, само че този интервал би трябвало да се употребява за развиването на нови умения, с цел да може хората да се усещат по-уверени и стимулирани, споделя Намрата Мърлидхар, маркетинг шеф в LinkedIn Learning пред CNBC.

Здравната рецесия обвързвана с пандемията от ковид за стопанската система значи редуциране на работни места или понижаване на заплатите на хората. Следователно доста от хората, които са изгубили работата си в резултат на тази рецесия имат доста свободно време, само че огромно ограничаване във връзка с дейностите, които могат да правят. „ Опитайте се да намерите метод за научаване на нови умения, до момента в който сте си вкъщи. По този метод, когато се завърнете на работа ще се чувствате по-сигурни, от друга стра, пък ще имате опция и да намерите нова работа “, споделя Мърлидхар.

Джо Кресуел, специалист по кариера в уеб страницата за работни места Glassdoor, съобщи, че възходящият брой на безработните е „ доказателство, че в този интервал от годината е извънредно значимо всеки да усъвършенства уменията си, тъй като конкуренцията е огромна “.

„ Това ще помогне на всички тези, които са изгубили работата си да се завърнат на работа, чувствайки се по уверени или даже да сменят сферата, в която разботят “, споделя още тя. Сред главните умения, които са значими по думите на Джо Кресуел са опцията за слушане с схващане, интерпретиране на попадената информация, както и опция за бързо и съответно осъществяване на поставените задания.

Организационните умения също за от извънредно огромно значение, споделя Кресуел. „ Важно е и да можете да спазвате заложените ви периоди, както и да може да разботите напрегнат и да можете да вършите доста неща по едно и също време “, споделя още тя.

Доминик Харви, шеф на английския уебсайт за работа CWJobs, предизвиква хората във краткотрайния отпуск, в който сега се намират, да търсят безвъзмездни онлайн курсове, с цел да разширят своите познания и умения, като добави, че самият той неотдавна е почнал цифров курс по маркетинг в Гугъл.

Друга платформа е edX, която има набор от безвъзмездни онлайн курсове, от топ университети като Харвард, да вземем за пример. Учебна платформа Coursera пък има както безвъзмездни, по този начин и абонаментни курсове, в това число курсове за меки умения като „ Подобряване на отзивчивите умения “ от бизнес учебното заведение Wharton.

„ Хората, които стартират някакъв курс, то той сигурно ще им е от изгода, тъй като бъдещите им работодатели, както и HR-рите ще оценят интензивността ви даже и в такива времена “, споделя Харви. /economic.bg/
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР