Хората обикновено съдят другите по начина, по който се държат,

...
Хората обикновено съдят другите по начина, по който се държат,
Коментари Харесай

10 черти на силните хора, които хем плашат, хем будят възхищение

Хората нормално съдят другите по метода, по който се държат, приказват, обличат или изкарват прехраната си. Социалният статус и " картината " са всичко. Повечето хора нямат задоволително време или предпочитание да се замислят, да се вгледат по-дълбоко, да схванат даден човек.

Колкото и да е тъжно да се признае, това е правилно. Факт е, че живеем в " осъждащо " общество, което съвсем всяка минута изпитва всеки: " Ти като всички останали ли си? Усмихнат ли си, сполучлив ли си, вървиш ли в крайник с редиците от стимулирани по същия метод и " комфортни " хора? "

Нашето общество е станало прекомерно сериозно. То изисква или да се " впишем ", или незабавно да бъдем наказани. Какво да вършим? Трябва ли да изберем пътя на най-малкото противодействие и да станем такива, каквито желаят да бъдем (или да се преструваме на надарени, което рано или късно по този начин или другояче ще ни омръзне), или въпреки всичко да бъдем себе си, рискувайки да не оправдаем нечии упования, да предизвикаме недоумение и отменяне?

Решението зависи от вас. На някои хора им е комфортно да бъдат като всички останали и това е техният избор, а някои постоянно остават себе си. Проблемът е, че мощните персони, които не се огъват пред света, постоянно се чуват като грубияни. Те биват осъждани, с тях е мъчно да се работи. Те обаче не се интересуват доста от мнението на другите: постоянно и при всевъзможни условия ще работят в сходство със своята позиция.

Затова държанието на такива мощни персони е плашещо. Въпреки че не съставляват безусловно никаква опасност, те постоянно могат да отстояват себе си и това, в което в действителност имат вяра.

За страдание в свят, в който всичко е пропито с паника и боязън, мощните черти на такива хора се одобряват за неучтивост и невъзпитаност. В резултат на това те се преглеждат като източник на заплаха.

И то без причина. Защото страхът не трябва да е от директни и почтени (към себе си и към другите) хора, а от подправено благите, които при първа опция ще ви забият нож в гърба.

За да разберете по-добре какво се крие зад твърдия външен тип на мощните (и затова - плашещи) хора, ето 10 страхотни черти от характера им. В същото време ще можете да определите дали вие самите принадлежите към подобен вид - не най- " комфортен ", само че в действителност заслужен за удивление.

" Плашещите " хора са изненадващи:

1. Надеждност

" Най-успешните хора, които познавам, са и най-надеждните. " - Уейн Джерард Тротман.

Те не се глезят и не се пробват да бъдат харесвани, а просто постоянно се стараят да бъдат почтени и виновни. Между другото, точно тази линия им оказва помощ да реализират триумф освен в професионалния, само че и в персоналния си живот. Например в случай че обещаят да създадат нещо, те ще удържат на думата си, без значение какво им коства това.

2. Честност

„ Трябва да се научиш да бъдеш прям със света: откровенността е дете на честността и смелостта " - Робърт Е. Лий.

За благополучие тези хора нямат потребност от уроци по почтеност, тъй като са от оня необичаен вид, който е задоволително самоуверен, с цел да каже това, което мисли, без да се опасява от възможни последици или реакциите на другите. Те почтено споделят истината в очите, не с цел да обидят някого или да го унижат - те просто имат вяра, че лъжата не е разрешена. Дори в случай че знаете, че думите ви ще разстроят някого или ще разрушат дадена връзка.

Тази тяхна линия, " да режеш истината с нож ", не е най-хубавият метод да бъдеш почтен, само че, съгласете се, по-добре е да чуеш горчивата истина, в сравнение с да живееш в неистини и илюзии.

3. Винаги са отворени за нови неща

" Отървете се от предразсъдъците. В противоположен случай в никакъв случай няма да постигнете същински триумф " - Марта Стюарт.

Тези хора в действителност постоянно са отворени за нови гледни точки и нови прекарвания. Те се пробват да се възползват оптимално от всяка опция, която се появи на пътя им. Това постоянно не се схваща от мнозина, даже е досадно. Ако решат да " летят до Марс " - това ще се случи при всевъзможни метеорологични условия. Тяхната упоритост и увереност плашат другите, само че това не е причина да се спрат!

4. Ненадминати са в способността си бързо да намират верните решения

Тези хора са неповторими и с това, че постоянно намират най-хубавите решения. Дори и в най-безнадеждните обстановки. Работата е там, че те имат една доста добра линия - в никакъв случай не се стопират на проблемите и не се оправдават. Вместо това просто правят каквото е належащо. Естествено, този вид държание плаши слабите хора.

5. Желязна воля

" Животът е цялостен с благополучие и сълзи; бъдете мощни и имайте религия " - Карина Капур Хан.

Без значение по какъв начин се развиват събитията и какъв брой невероятно наподобява нещо, такива хора в никакъв случай не се съмняват, че в последна сметка всичко ще бъде наред. Вярата е тяхната пътеводна звезда и гаранция за триумф. Освен това не одобряват компликациите прекомерно съществено, осъзнавайки, че по този начин работи животът: бялата линия се заменя с черна, а по-късно - противоположното.

Вместо да страдат и да се самосъжаляват, те се борят и преодоляват компликациите - малко по малко. Те в никакъв случай не се отхвърлят, тъй като не позволяват даже самата мисъл за проваляне. И това дава резултат - те побеждават!

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР