Хората ни бяха подложени на заплахи и тормоз. Спрете тормоза

...
Хората ни бяха подложени на заплахи и тормоз. Спрете тормоза
Коментари Харесай

„Телъс“ към ДБ, ПП и техни приближени: Спрете да тормозите хората ни!

„ Хората ни бяха подложени на закани и тормоз. Спрете издевателството над чиновниците ни “. Този апел насочиха пред парламентарната комисия по електронно ръководство представителите на канадската компания „ Телъс “, която модерира наличието на фейсбук на български език, оповестява " 24 часа ".

Специално за чуването в Народното събрание от Канада дойдоха Мерилин Тифинг и Мишел Белек. Заседанието на комисията обаче се провали без от „ Телъс “ да отговорят на повече от два въпроса. Причината бе, че комисията бе свикана в отмора на проточилото се съвещание на Народно събрание и трябваше да прекъсне след възобновяването му.

Повод за чуването станаха противоречиви практики при модерацията на постове във Facebook. Според част от българските неправителствени организации и партии като Демократична България и „ Продължаваме промяната “ модераторите, които са чиновници на „ Телъс “ трият антируски постове и поддържат експанзията на Владимир Путин в Украйна.

От уеб страницата „ Бърд “, който се афишира като медия за проверяваща публицистика, пък разгласиха лицата на чиновници на „ Телъс “ с апели да бъдат унизени, в случай че откажат да дават вътрешна информация от компанията.

„ Правилата за модерация се дефинират от платформата, а не от „ Телъс “, обясни въпреки всичко Тифинг пред депутатите.

До народните представители бе изпратено и мнение на „ Мета “ - компанията на Марк Зукъбърг, която е притежател на Facebook и инстаграм.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР