Хората, които успяват да разграничат сънищата си от действителността, докато

...
Хората, които успяват да разграничат сънищата си от действителността, докато
Коментари Харесай

Хората с осъзнати сънища по-лесно разрешават проблемите си

Хората, които съумяват да разграничат сънищата си от действителността, до момента в който сънуват, по-лесно позволяват проблемите си в действителността. Осъзнатите сънища оказват помощ и при решаването на математически задания.

Изследване, извършено от учените на университета на Линкълн, демонстрира, че осъзнатите сънища са доста по-полезни за хората.

Когато осъзнават, че всичко, което се случва в съня им, не е действително, хората се оправят по-лесно с провокациите, пред които са изправени в всекидневието си.

Британското проучване за първи път преглежда връзката сред осъзнатия сън и проницателността. Малцина са обаче хората, които съумяват да схванат, че сънуват по време на сън.

Мозъкът на тези хора може бързо да дефинира, че сънуват, тъй като в действителния живот същите събития нямат смисъл. Същата дарба се демонстрира и по време на бодърстване.

Осъзнат е единствено сънят, в който сънуващият ясно схваща, че събитията към него не са действителни.

 Сън

Несъответствията сред съня и действителността оказват помощ на хората с осъзнати сънища да вземат решение по-лесно проблемите си в действителността.

В проучването на учените от университета на Линкълн са взели участие 68 души на възраст от 18 до 25 години. Освен че е проверявана адекватността им при решаването на житейски проблеми, доброволците е трябвало да решат и 30 математически задания. Хората с осъзнати сънища са съумели да решат с 25% повече, в сравнение с хората, които не са разбрали, че сънуват.

При осъзнатия сън сънуващият постоянно може да манипулира събитията, които се случват. При съзнателен сън се минава непосредствено от будно положение в положение на сън без да се долови разликата.

Този феномен е научно потвърден и се изследва от години. От 2006 година започнаха опити с използване на терапия посредством осъзнати сънища върху хора, които постоянно сънуват кошмари.

Хората с осъзнати сънища споделят, че по време на сън усещат, че напущат тялото си или плават над леглото си. Заради това откривателите дефинират възприятията по време на съзнателен сън като сходни с прекарванията преди гибелта.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР