Хората, които обитават отдалечени от екватора места, са придобили по-голям

...
Хората, които обитават отдалечени от екватора места, са придобили по-голям
Коментари Харесай

Как човешкият мозък се е увеличил

Хората, които населяват отдалечени от екватора места, са придобили по-голям мозък и по-големи очи, с цел да компенсират неналичието на задоволително количество светлина по време на дългите зими.

По-големият мозък не прави индивида по-умен. Голямата повърхност за култивиране на забележимата информация дава опция за появяването на спомагателни мощности.

Има тясна връзка сред размера на очната празнина и географската ширина, на която живее човек. Специалисти изследвали черепи на скандинавци, австралийци, микронезийци, северноамериканци и европейци.

Най-големият мозък принадлежал на гражданин на Скандинавия, а най-малкият бил на гражданин на Микронезия. Както количеството светлина, която пада на планетата, по този начин и дължината на деня по време на зимата, става все по-къса с отдалечаването от екватора.

 Как човешкият мозък се е нараснал

С намаляването на количеството светлина очните кухини на хората стават по-големи, което допуска и увеличение на размера на очите. Мозъкът им става по-голям.

Хората, които живеят надалеч от екватора, имат потребност от по-голям мозък и по-големи очи, с цел да имат по-добра опция за видимост в региона, който населяват.

Човек има същите еволюционни трендове, които са минали птиците с огромни очи, коио пеят преди изгрев слънце. Птиците, които ловуват през нощта, да вземем за пример совите, имат големи очи.

Хората са почнали относително наскоро да живеят във високите елементи на Европа и Азия – преди няколко десетки хиляди години. Но те са приспособили образната си система към облачното небе и дългите зими.

Специалистите считат също по този начин, че огромните очни кухини са били нужни за тази част от човечеството, с цел да натрупват мазнини, които да защитят очните ябълки от студовете.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР