Хората, които формират правителство в момента - Продължаваме промяната и

...
Хората, които формират правителство в момента - Продължаваме промяната и
Коментари Харесай

Формиращите бъдещото правителство са продукт на културна революция

" Хората, които образуват държавно управление сега - " Продължаваме промяната " и освен те - са артикул на една културна гражданска война, която протече в България и тя е трайна. Българският народ реши да станем една естествена европейска страна, където хората са приветливи, тъй като имат експертиза и не се усещат несигурни. Тази културна гражданска война е главното нещо, което дефинира политиката оттук насетне.... От пролетта на 2019-а година аз усетих, че към този момент се разместват пластовете в главите на хората ". 

Тази констатация направи пред БНР политологът проф. доктор Евгений Дайнов.

" Рисковете за новата коалиция са при първото разтърсване някои от по-старите политици, които са с по-печално разбиране за света, да истерясат и да стартират нормалното политическо държание - да крещят и упрекват. Това е рискът, само че те са под голяма преса, тъй като резултатите от изборите ясно демонстрираха какво желае народът - обичайно ръководство, което да постави завършек на ерата на грубиянщината и на кражбите ", разяснява той. 

Според него е много важно новото държавно управление да има бързи резултати, тъй като " резултатите са това нещо, което убеждава хората, че има смисъл да свидлив зъби и да продължат напред ".

Той прогнозира управляващата коалиция да има комфорт от страна на публичното мнение.

" Очаквам прокуратурата да спре да действа все едно има политическа власт. Тя заграби политическа власт, която не ѝ принадлежи, още при Сотир Цацаров. Очаквам тя да изплюе политическата власт, която погълна непозволено ", съобщи политологът.

Проф. Евгений Дайнов съобщи, че не намира нищо неправилно в това служебни министри, които се оправят добре с работата си, да останат и в постоянното държавно управление.

Неговото мнение за 7-ата парламентарна партия -  " Възраждане " - е да не ѝ се дава естрада за изява. На възражението, че хората са дали своят вот за тази политическа мощ, политологът отговори:  " Хората гласоподаваха и за Адолф Хитлер... Вижте какво става ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР