Хора, които не са лекари или са дипломирани извън европейските

...
Хора, които не са лекари или са дипломирани извън европейските
Коментари Харесай

Незаконните практики в хомеопатията са опасни за здравето

Хора, които не са лекари или са дипломирани отвън европейските страни, не престават да практикуват хомеопатично лекуване у нас. Това може да бъде рисково, безапелационни са от Българската здравна хомеопатична организация. Оттам показват, че в Закона за здравето е регламентирано кои могат да ползват неконвеционални практики като хомеопатията и към този момент даже са формирани производства против някои „ шарлатански практики”.

Незаконните практики в хомеопатията са рискови за здравето, твърдят лекарите. Хомеопатия в България може да практикува единствено човек, който е доктор или е доктор по дентална медицина, осведоми доктор Петко Загорчев, ръководител на Българска здравна хомеопатична организация.

" Проблемът, който повдигаме, е за използването на някои неконвенционални практики, каквато съставлява и хомеопатията досега в българското законодателство, повлияващи удобно човешкото здраве. Тези неконвенционални практики обаче дали повлияват постоянно удобно човешкото здраве - да, изрично да, тогава, когато се практикуват от лекари. Какви са обаче действителностите в нашия живот все още? Години наред към момента нелекари не престават да упражняват този лечебен способ хомеопатия, базирайки се на някои негови отклонения, давайки разнообразни тълкувания на разнообразни школи, течения и впрочем ", изясни доктор Загорчев.

" Каква е заплахата? Многофакторна. Поставя се под въпрос опцията да бъде повлияно удобно здравето на индивида. Създава се заплаха да бъде изопачен и отлъчен пред обществото един потвърдил своята клинична и лечебна стойност способ като хомеопатията ", разясни още експертът.

От Националния център по публично здраве и разбори ще насочат предложение до здравното министерство за въвеждане на наложително образование по практикуването на неконвенционалните способи на лекуване.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР