Honor, дъщерният бранд на компанията Huawei, представи нов и много

...
Honor, дъщерният бранд на компанията Huawei, представи нов и много
Коментари Харесай

Ревю на Honor 8X — нереално красив смартфон

Honor, дъщерният бранд на компанията Huawei, показа нов и доста приветлив смарт телефон — Honor 8X. Устройството принадлежи към междинния ценови сегмент и в случай че прочетете нашият материал за Huawei Mate 20 Lite , ще откриете голям брой сходства сред тях. Въпреки това, новият Honor има много свои неповторими черти. Първата и най-важната — невероятния му дизайн. Какво е другото по-различно, ще разберем в актуалното ни ревю на Honor 8X.

Характеристики на Honor 8X:
екран: 6,5 инча с резолюция 2340 х 1080 точки (FHD+, 19.5:9, 397 ppi);процесор: Huawei Kirin 710 (4 ядра Cortex-A73 2.2 Ghz + 4 ядра Cortex-А53 1,7 Ghz);графика: Mali-G51;оперативна памет: 4 GB;постоянна памет: 64 / 128 GB;поддръжка на Micro SD карти: до 256 GB;две задни камери: 20 + 2-Мегапиксела (f/1.8, запис на видео в 1080р. 60 fps);предна камера: 16-Мегапиксела (f/2.0, видео в 1080р. 30 fps);батерия: 3750 мАч;OS: Android 8.1 Oreo + обвивка EMUI 8.2;сензори: акселерометър, компас, жироскоп, датчик за светлината, разстояние, читател на пръстови отпечатъци;конектори: Micro USB (OTG поддръжка), 3.5 мм жак за слушалки;размери: 160,4 х 76,6 х 7.8 мм и тегло 175 грама;безжични интерфейси: 2G, 3G, 4G LTE (1 / 3 / 7 / 8 / 20), две Nano SIM карти, Wi-Fi 802.11 (a / b / g / n / ac, 2.4 GHz / 5 GHz), Bluetooth 4.2, NFC, GPS, GLONASS, BeiDou.

Дизайн
Honor 8X има качествена сглобка и чудесно лежи в ръката. Рамката в средата е железна, а от горната страна и изпод е употребявано 2.5 D извито стъкло. Задната повърхнина прелива под друг ъгъл, което напоследък става все по-разпространен детайл за външния тип. На пазара са налични синьо, алено и черно цветово оформление на апарата.

При черния модел резултатът на цветовата промяна не е толкоз блестящо изразен, както при останалите две цветови решения. Естествено, стъкленият корпус бързо събира петна и пръстови отпечатъци. Honor 8X няма огромни извивки, както при последните флагмански апарати, като Xperia XZ3 или Galaxy S9, заради което е мъчно да се държи в ръката. Ярко изразената му железна рамка в средата обезпечава по-здрав захват, тъй че да не поражда възприятието, че апарата е на път да се изхлузи от ръцете.

Отдясно ще забележите съществуването на бутона за силата на звука и за зареждането. От ляво е ситуиран конектора за nano-SIM и microSD карта, с помощта на която можете да увеличите размера на непрекъснатата памет за предпазване до 400 GВ.

 В долната част се намира 3,5 мм жак за слушалки и врата за зареждане microUSB, което не е прекомерно ок. Имаше вяра, че линията Honor X този път ще получи актуален USB-C конектор, защото в някои други апарати от тази ценова категория, той към този момент участва. Също по този начин, в долната част е ситуиран и единственият представител. Силата на звука от него е добра, само че звученето е много безжизнено.

Ако обърнете смарт телефона на противоположната му страна, ще видите четецът на пръстовите отпечатъци. Много от производителите разполагат скенера на неуместни места, само че тук той се намира на задоволително разстояние от камерата, с цел да не се зацапва несъзнателно обектива. Скенерът работи бързо и поддържа жестове, с цел да може да се отваря панела за уведомления. Притежава също и предно лицево отключване, където се употребяват AI логаритми. Отключването също работи надеждно, даже и в случай че носите очила. Въпреки това, при слънчевите очила отключването не сработва.


Екран
Този смарт телефон има разрез на екрана и тънката рамка е единствено от изгода. В случая е употребен LTPS LCD панел с 6,5 инчов диагонал и резолюция 2340 x 1080 пиксела с компактност от 397 ppi. В резултат на това, картината наподобява много ясна. Съотношението на страните е 19,5:9, което е близо до общоприетите за някои филми 21:9. Благодарение на този екран, гледането на филми е идеално, предлагайки също богати цветове и положителни ъгли на видимост. Яркостта е много висока, а автоматизираната конфигурация може да контролира нейното равнище.

Не всички приложения обаче поддържат превключване в пълноекранен режим, заради неналичието на шифроване под сходно съответствие. По време на тестванията за ревюто не бяха видяни никакви проблеми със съвместимостта на приложенията, макар че се показваха уведомления за това, че някои стратегии може и да не работят както би трябвало. Предлагат се доста варианти за конфигурация на екрана, като се стартира от смяна на цветовата температура и се стигне до изменение размера на детайлите върху екрана. Режимът „Умна резолюция“ може автоматизирано да трансформира резолюцията сред HD+ и Full HD+, което ще разреши при нужда икономисване на заряда на батерията. Можете да скриете прореза от настройките, само че ще загубите горната част на екрана и за това е по-добре да свикнете с неговото наличие. Режимът наименуван „Комфорт на окото“ съставлява елементарен филтър за синия цвят, намаляващ напрежението върху очите.


Производителност
Това е бюджетен смарт телефон, само че скоростта на работата му е по-висока от междинната за сходните смарт телефони. При ежедневните задания не забелязахме никакво закъснение и “увисвания ”, без значение дали употребявате Instagram, Twitter или няколко раздела в Chrome. Камерата също е много дружелюбна, което не постоянно се следи, даже и при по-скъпите апарати. При по-високо натоварване от рода на изрязване на видеоклипове, времето за осъществяване на задачата може да е малко по-дълго, от това при по-мощните смарт телефони, само че надали някой всекидневно ще се занимава с сходна активност.

Honor 8X работи въз основата на чипа Kirin 710, който за първи път е употребен в съответния бранд. Това е 8-ядрена система, основана на 12 нм софтуерен развой. Тук разработчиците дават обещание нараснала продуктивност и усъвършенствана самостоятелност. За автономията ще поговорим малко по-долу. Обема на оперативната памет е 4 GВ, а за предпазване имате единствено 64 GВ. Последната може да се разшири посредством карта памет.



В синтетичните бенчмаркове, Honor 8X се показва добре, като в Geekbench 4 в едноядрените и многоядрените проби той сподели надлежно 4412 и 5313 точки. На сходна цена се продава MotoG6 Plus, който в този тест показва резултат от 866 и 4081 точки. Игровата продуктивност, с помощта на GPU Mali G51, е много прилична. PUBG Mobile върви с плавна графика на ниски настройки за качеството. Honor 8X поддържа стандарта Bluetooth 4.2, само че към този момент съществува и по-съвременната версия Bluetooth 5. Предлага се и NFC стандарта, с помощта на който ще можете да употребявате платежната система Гугъл Pay.
Софтуер
Huawei продължава да развива обвивката си EMUI, която напоследък стана доста по-поносима. Разбира се, доста хора към момента избират по-чистия вид на Android. В този случай, конфигурираната версия е EMUI 8.2 въз основата на Android 8.0. Както виждаме, по-съвременния Android 9 тук липсва. Едно забавно приложение е Party Mode. То синхронизира музиката с идентичните Honor смарт телефони. Така можете да извършите много съществено озвучаване, в случай че съберете 8 такива модела на едно място.



Липсва лист с приложения, а вместо това се оферират хоризонтално превъртащи се екрани. Можете да настроите мрежата от приложения под разнообразни размери. Външният тип на иконите не се харесва на всички. Както към този момент беше казано, скенерът на пръстови отпечатъци поддържа жестове. Предлага се също по този начин и режим за работа с една ръка, който се задейства с жест по навигационния панел.
Камери
Модулите на задните две камери са ситуирани отвесно най-после на устройството. Основната камера е 20 Mp, а другата – 2 Mp. Последната е предопределена за пресмятане на дълбочината на изображението. На двата обектива апертурата е относително огромна (f/1.8), което способства за качественото снимане при слаба светлина. Тук също се поддържа и фазов автофокус.



Също по този начин участва и AI поддръжка. Kirin 710 умее да разпознава 22 категории и 500 разнообразни подиуми в действително време. По този метод, в случай че активирате изкуствения разсъдък и насочите камерата към растение, апаратът ще разбере, че това е растение. Съответно се трансформират и настройките, а изображението се оказва оптимално красиво. Същото се отнася и за храната, домашните любимци и доста други обекти.

Такива благоприятни условия има в доста други модерни смарт телефони, тъй че в тази ситуация няма нищо неповторимо в това. Камерата много бързо прави разграничението сред другите подиуми. Въпреки това, изкуствения разсъдък не постоянно усъвършенства качеството на изображението. Например, храната я прави прекомерно контрастна и чинията Ви стартира да наподобява радиоактивна. В други сюжети, това може да сработва по-добре. Например, при различаване на небето.

Присъства и нощен режим, който сплотява няколко фрагмента за възстановяване на експозицията. Същият метод е прибавен и от Гугъл в последните апарати Pixel 3. В този режим би трябвало да се стараете да държите камерата оптимално неподвижно с ръка в продължение на 6 секунди. През това време се вършат няколко фотоси и придвижването може да ги скапе. Това сработва относително добре, макар че фотосите при по-внимателно вглеждане могат да наподобяват размити. Осветлението не е най-реалистичното спрямо действителността. Изображенията могат да се получат много изкуствени, защото софтуерната обработка внася своите корекции. Автофокуса може да блуждае и да изпитва усложнения при прихващането на обекта. Понякога във фокуса се намира задния проект, вместо обекта начело.

Предлага се и обособен режим на снимане, наименуван „Апертура“, който разрешава смяна на равнището на размазване. Отново резултатите са непостоянни. Понякога размазания декор наподобява изключително неестествено. Когато камерата направи всичко вярно се получават положителни фотоси с висока подробност и изясненост. За това обаче ще би трябвало да се постараете повече, в сравнение с просто да снимате в автоматизиран режим.


Автономност
Honor 8X има акумулаторна батерия с потенциал 3750 мАч. Разработчиците оферират интелигентни технологии за икономисване на силата, които при 33% заряд ще усилят времето за работа. Автономията е една от мощните страни на Honor 8X. Не съществува риск, че няма да съумеете да работите с него в продължение на един цялостен ден.

При нашия тест, денят стартира в 7:30 ч. сутринта и след потребление на Twitter, потокова транслация на музика, браузване в интернет и известия в WhatsApp, смарт телефона устоя до 22:30 ч и в последна сметка остана към 60% от заряда на батерията. Този индикатор е впечатляващ. Почти всеки различен смарт телефон при такава активност на приложимост щеше да остане на 30-50%. На идната заран равнището на батерията беше 45%. На база по-горния тест можем да считаме, че смарт телефона ще би трябвало да се зарежда един път на два дни. Единственият минус може да се назова microUSB конектора за зареждане. Той към този момент е стар спрямо по-бързия USB-C. Безжично и бързо презареждане липсват.


Обобщение
Honor 8X е уред с високо съответствие сред цена и качество. Той е с висока продуктивност, приказен екран и впечатляваща самостоятелност. На фона на останалите смарт телефони от тази ценова категория, като Moto G6 Plus, той наподобява по-привлекателен. Що се отнася до дизайна, той е въпрос на усет. Камерата оставя спорно усещане, само че при вярното старание можете да получите положителни фотоси. Просто не трябва да се подвеждате по отношение на съществуването на изкуствен интелект и да имате повишени упования.

Положителни черти:
отлична автономност;качествен екран;висока производителност;скенер на пръстови отпечатъци.
Отрицателни черти:
липсва бързо и безжично зареждане;твърде доста конфигурирани приложения.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР