След 7Х и 8Х, дъщерния бранд на Huawei известен още

...
След 7Х и 8Х, дъщерния бранд на Huawei известен още
Коментари Харесай

Ревю на смартфона Honor 9X

След 7Х и 8Х, дъщерния бранд на Huawei прочут още като Honor показа и идващия модел смарт телефон от поредицата Honor 9X. Негова отличителна линия е отличното съответствие цена и качество, а в актуалното ревю ще се срещнем по в детайли с неговите особености, механически характерности, плюсове и минуси.

Технически характерности на смарт телефона Honor 9X:
Материал на корпуса – пластмаса;Размер на екрана – 6,59 инча;Резолюция – 2340×1080 (IPS);Операционна система – Android OS 9.0;Процесор – Kirin 710F;Видео процесор – Mali G51;RAM – 4 GB;Вградена памет – 128 GB;Вид на картата с памет – micro SD;Основна камера – 48 + 2 мегапиксела;Предна камера – 16 мегапиксела;Капацитет на батерията – 4000 mAh;Поддръжка на GPS / GLONASS / LTE – да;Жак за слушалки – 3,5 мм (mini-jack);Зареждане и свързване – USB Type-C;Поддръжка на две SIM-карти – да;NFC поддръжка – да;Скенер за пръстови отпечатъци – да;Тегло – 196,8 гр;Размери (ШхВхД в мм) – 163,5 × 77,3 × 8,8.Комплект
Комплектът по скоро може да се назова обичаен за смарт телефоните и съдържа най-основните допълнения към апарата, без непотребни неща. Съдържанието е следното:
Смартфон;USB – Type-C кабел;Мрежово зарядно устройство;Скоба за изваждане на тавата за SIM-картата;Кратко управление за употреба;Гаранционна карта;Защитен калъф;Защитен филм (залепен за екрана).

Външен тип и дизайн
HONOR 9X е първият смарт телефон с преносима камера. Лично на нас ни харесва, когато предната камера може да бъде скрита в корпуса на смарт телефона. Като се има поради, че доста хора не употребяват предната камера, за тях това е просто идеалното решение.



Смартфонът е значителен и това би трябвало да се вземе под внимание преди покупката. При нас за ревюто беше разполагаем „ сапфирено синия “ модел. Можете също по този начин да изберете и ‘’напълно черен’’ цвят. Корпусът на смарт телефона е пластмасов и за нас това е плюс, тъй като тук липсва страхът от това, че задната стъклена страна може да се счупи. Но в това време, пластмасата не може добре да устоява на появяването на драскотини по корпуса. Затова ви съветваме неотложно да започнете да употребявате калъфа от комплекта на апарата.



HONOR 9X има общоприетоо разположение на детайлите от задната страна. В горния ляв ъгъл е ситуиран блокът с двойната камера и светкавицата. В междинната част под камерите се намира скенера за пръстовите отпечатъци. Неговото разположение е доста комфортно и пръстът незабавно ляга на вярното място. В долната част пък виждаме логото на производителя.

При по-внимателно вглеждане от близко, ще забележите, че текстурата на пластмасата от задната страна наподобява на буквата ‘X’. Освен това, този резултат се следи единствено когато светлината пада върху задната страна. Ъглите на смарт телефона са много заоблени, а краищата на гърба – мощно извити. Дебелината от 8,8 мм е изцяло нормален индикатор за не дребния смарт телефон.



Основният миг при този смарт телефон е прибиращата се предна камера. При разкриване на модула се чува по какъв начин моторът вътре в корпуса работи. Мелодия по време на работата на плъзгащия механизъм обаче не може да се сложи. Също по този начин, в горната част е ситуиран микрофона и комбинираната тава за двете SIM карти във формат ‘Nano’ или за една SIM-карта и карта памет. От дясната страна се намира двойния бутон за контролиране силата на звука и бутона за зареждането.



В долната част пък виждаме 3,5 мм жак за слушалки, втория микрофон, конекторът USB-Type-C и високоговорителя за звуците.



Ъглите на екран матрицата в смарт телефона са много заоблени. Рамката към екрана е минимална, а самият екран – в действителност огромен! Тук липсват каквито и да е бретони или прорези под предната камера, които да пречат на видимостта.

Разговорният високоговорител е ситуиран в горната част на екрана, а сензорните бутони – под него, само че в тази ситуация липсва знак за положението. Автоматичният датчик за яркостта и знакът за непосредственост са ситуирани в долната рамка. Качеството на сглобката е чудесно. На задния панел, региона на скенера за пръстовите отпечатъци е леко вдлъбната, само че това е съвсем незабележимо.
Дисплей
Размерът на IPS LCD екрана в HONOR 9X е 6,59 инча, резолюцията – 2340×1080 пиксела (FHD +), а плътността – 391 PPI. Този екран бе назова Ultra FullView. Съотношението на страните е 19,5:9, а ъглите на видимост – оптимално вероятните. Екранът поддържа оптимално до 10 докосвания. Подсветката на матрицата е много равномерна.

Яркостта на екрана е висока, а в настройките също можете да настройте: цветовата температура, спящия режим, отбраната на зрението и така нататък Разделителната дарба на екрана може да бъде понижена до 1560 × 720 пиксела (HD +).

Настройките на екрана ще ги разгледаме по-подробно, употребявайки калибратора ColorMunki Display от X-Rite. Гама-кривите демонстрират много огромно отклоняване по отношение на референтната (бяла) крива.

  Цветовите канали също не са напълно постоянни. Наблюдава се и липса на засищане на аления цвят.

  Цветовата температура е прекомерно висока в съпоставяне със стандарта от 6500k. Цветовете на екрана са с студен нюанс. В настройките на екрана обаче можете да зададете и „ топъл “ режим на обрисуване.

  Според sRGB стандарта, ние виждаме отклоняване от референтния триъгълник. Тоест, цветовете няма да бъдат наситени.

  Точките на сивия чеп се намират надалеч оттатък границата на кръга DeltaE 10. В нашия случай участват паразитни нюанси.
  Камера
Основната камера в смарт телефона е показана от двоен модул с 48MP (диафрагма F / 1.8) и 2MP (диафрагма F / 2.4). 2MP модул служи единствено за по-точното размиване на задния декор. Работната скорост на камерата е много висока. Автофокусът също е бърз и акуратен. Настройките на камерата са елементарни, а също има и система с изкуствен интелект. Зумът е единствено дигитален.



Портретният режим работи добре. Отделянето на обекта от задния декор е много тъкмо. Има също и режим за смяна на диафрагмата. Параметърът може да се контролира в много необятен диапазон. Освен това, диафрагмата в този режим може да бъде изменена и на готовата фотография.

Разбира се, тук участва и режим на нощно снимане. В този режим, камерата прави няколко фотоси (както при Huawei P30 Pro) и в последна сметка получаваме много положителни нощни фрагменти.

Видеото от главната камера може да се запише в 1080p при 60 фрагмента в секунда. Няма оптична стабилизация. При снимане през нощта честотата на фрагментите не спада. Също по този начин е наличен и режим на снимане при занимателен каданс с периодичност 120 и 480 фрагмента в секунда.
Софтуер
HONOR 9X работи въз основата на операционната система Гугъл Android 9.0 Pie с обвивката EMUI 9.1. При първичното включване на смарт телефона, прави усещане огромният брой авансово конфигурирани приложения, само че те могат да бъдат изцяло отстранени. В настройките можете да активирате и основното меню с приложенията.

Интерфейсът на смарт телефона работи много бързо и гладко. 4GB RAM са задоволителни за множеството задания. Външният тип може да бъде декориран и изменен чрез другите фирмени тематики. Съществува и елементарен режим на работа, предопределен за тези, които не желаят да се занимават с настройките.



На скенера за пръстови отпечатъци можете да зададете съответни дейности. Самият скенер работи доста тъкмо и бързо. Сензорните бутони за ръководство могат да бъдат сменени с жестове. Вграденото радио работи единствено когато са свързани слушалките, само че няма да можете да записвате предаваните радио-предавания. Също по този начин, при взаимоотношение със смарт телефона са налични и разнообразни режими на работа.
Хардуер
За продуктивността на смарт телефона дава отговор процесорът Kirin 710F. Процесорът е създаден по 12-нанометровата технология. Използва четири високопроизводителни ядра ARM Cortex-A73 с периодичност 2,2 GHz. Плюс четири енергоспестяващи ядра ARM Cortex-A53 с периодичност 1,7 GHz. Архитектурата – big.liTTLE. Wi-Fi 802.11ac, LTE Cat.12, Bluetooth 4.2. Типът на оперативната памет е LPDDR4, а самият Kirin 710F е оборудван с графичния ускорител ARM Mali-G51 MP4.

Можете да видите резултатите от синтетичните проби от по-долните скрийншоти. Различните 3D игри могат комфортно да се играят на междинни графични настройки, само че в някои игри можете да зададете и оптималните настройки.

  Постоянната памет в смарт телефона е 128GB. Можете обаче пълноценно да инсталирате приложения и на картата с памет, което е доста рядко. Ето и наличните в смарт телефона датчици.

  Силата на звука в разговорния високоговорител е задоволително висока. Звукът е чист и без деформиране, а при оптималната мощ, високоговорителят не изкривява звученето. Разговорният високоговорител също е много мощен. Събеседникът чудесно се чува и липсват каквито и да е проблеми с приемането и предаването на речта. Всички модерни стандарти за геолокация се поддържат.

  Смартфонът има NFC-модул. Можете освен да свързвате безжични джаджи, само че и да плащате в магазина. Можете да поставите две Nano SIM-карти. За всяка от тях можете да зададете лична мелодия. Поддържа се също и пренасочване сред SIM-картите. Поддръжката на 4G е налична и на двете SIM-карти. Wi-Fi работи единствено на 2.4 GHz, а има и Bluetooth 4.2 (BLE). Поддържа се свързване на периферни устройства посредством USB-OTG кабел. При входящо повикване, фотографията на обаждащия се демонстрира на цялостен екран.
Автономна работа
Смартфонът е оборудван с 4000 mAh батерия и 5V=2A зарядно устройство. Също по този начин, смарт телефонът се зарежда изцяло за 2 часа и 30 минути. Ако активирате оптималната бляскавост на екрана и FH + разграничителната дарба, зарядът на батерията се изразходва много бързо. Когато намалите яркостта до 50% и намалите разграничителната дарба на екрана до HD +, животът на батерията доста се усилва.
Различни игри – 7 часа.Възпроизвеждане на филми – 14 часа.Максимално натоварване: цялостна бляскавост на екрана, непрекъсната 4G връзка, геолокация, обществени мрежи и така нататък – 7 часа.Работа единствено в режим на телефон – 4 дни.Обобщение
На пазар у нас, смарт телефонът се продава за 16 990 рубли. Разбира се, желаеме да създадем паралели с миналогодишния HONOR 8X. HONOR 8X имаше: железен корпус, задната страна е стъклена, пълноценна табла за две SIM-карти и карта с памет. В HONOR 9X, задната страна е направена от пластмаса, а таблата към този момент е комбинирана. Но най-интересното е, че новият модел употребява към този момент морално остарелия процесор Kirin 710, който се употребява и в HONOR 8X. Странното в тази ситуация е, че не е употребен Kirin 810 – би било по-логично.

Положителни черти:
Плавна работа на интерфейса;Инсталиране на приложения в картата с памет;Огромен екран без прорез;Прибираща се предна камера;Добро качество на снимане;Нощен режим на главната камера;Силен високоговорител;Наличие на NFC модул;Бърз и прецизен скенер за пръстови отпечатъци;4G връзка от двете SIM карти;Наличие на USB – Type-C конектор;Страхотна автономност на батерията.
Отрицателни черти:
Комбинирана тава за SIM-картата и картата памет;Липса на знак за състоянието;Без лицево отключване;използва се по-старо потомство процесор
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР