Хонконг е най-скъпият имотен пазар в света и в същото

...
Хонконг е най-скъпият имотен пазар в света и в същото
Коментари Харесай

Да живееш на 9 кв.м.: Новата мода на най-скъпия пазар за имоти

Хонконг е най-скъпият заможен пазар в света и в това време страда от една от най-тежките жилищни рецесии. Недостигът на жилища там е толкоз огромен, че едно паркомясто може да бъде продадено за повече от 600 хиляди $ .

Това е и повода брокерите там да са изключително изобретателни, като оферират така наречен микро жилища и нано жилища. Един локален бизнесмен, въодушевен от рецесията в Хонконг, развива своята концепция за O-Pods или другояче казано мини капсули за живот с повърхност от 100 квадратни фута или малко над 9 квадратни метра .

 Снимка 357859
Източник:

През април той получава позволение да построи първия подобен комплекс в партньорство с компания от китайския град Шънджъ.

 Снимка 357854
Източник:

Концепцията на O-Pods е да бъдат основани дребни и налични като цена жилища разграничени в две пространства. За задачата се употребяват огромни водопроводни тръби , които са задоволително евтини и в това време изолират добре.

 Снимка 357855
Източник:

Капсулите са снабдени с лавици за книги, бюро и маса за хранене. Освен това те разполагат с канапе, което се трансформира в легло, мини ледник, микровълнова печка и климатик. Във второто помещение се намира банята с тоалетна и душ.

Един O-Pod ще коства към 15 хиляди $ или ще бъде даван чартърен за 400 $ месечно.

 Снимка 357856
Източник:

И едно видео, което демонстрира още по-подробно какво е да живееш на 9 кв. м. :

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР