Honda представи новата си концепция от сферата на роботиката 3E

...
Honda представи новата си концепция от сферата на роботиката 3E
Коментари Харесай

Honda отново с интересни разработки на изложението CES 2018

Honda показа новата си идея от сферата на роботиката 3E (Empower, Experience, Empathy) на ревюто за потребителска електроника CES 2018, което стартира от през днешния ден в Лас Вегас. Целта на пробните технологии е доста да подобрят човешкия живот, като се реализира по-добро схващане на потребностите на хората. Чрез серия от концептуални роботи с разнообразни функционалности и дизайн японската марка разкрива визията си за общество, в което роботиката и изкуственият разсъдък ще оказват помощ на хората в редица обстановки – от възобновяване след бедствия до отдих и развлечения, като умните машини се учат от човешките взаимоотношения, с цел да станат способни на състрадание.

Проектът 3E Robotics Concept е главното направление, върху което е фокусирано представянето на Honda на ревюто в Лас Вегас: роботика, подвижност и ръководство на силата. Новите разработки обаче не са независими единици, а по-скоро система от голям брой умни машини, които работят дружно като едно цяло в името на общото богатство на човечеството.

На CES 2018 Honda демонстрира и изобретението Mobile Power Pack World, в което необятно приложение намират сменяемите и зареждащи се комплекти от акумулатори и система за продан на сила, осигуряваща лесното предпазване на ненужно генерираните количества от нея. От зареждането на колите до домашните приложения, системата обезпечава гъвкави енергийни решения, които могат да подобрят живота на хората, изключително в региони с нестабилна доставка на електрически ток.

“Honda не вижда спор сред роботиката и човечеството, а по-скоро опция да разшири капацитета и на двете “, споделя Йошиюки Мацумото, президент и изпълнителен шеф на развойния център на марката.

3E - Empower
Empower е първообраз, при който роботите и хората могат да работят дружно, като всяка от страните употребява преимуществата си. Тази концепция е отлично илюстрирана от 3E-D18, самостоятелен работен кон за офроуд, талантлив с изкуствен интелект, подготвен да помогне в редица човешки действия. Проектиран от Honda R&D Americas, 3E-D18 е с електрическо задвижване и към него могат да се прикачат голям брой допълнения, които ще улеснят и обезопасят всяка активност, без значение дали става въпрос за каузи на публични или частни компании, или избавителни интервенции при пожари, строителни или селскостопански действия. Потенциалът на машината е да се сведе до най-малко излагането на човешко създание в рискова среда и да прави времееотнемащи интервенции и досадна домакинска работа.
 Honda още веднъж с забавни разработки на ревюто CES 2018 @@@
Изградена на шаси на ATV от Honda, с които марката има към този момент 30-годишна сполучлива история в достигането на мъчно налични дестинации, 3E-D18 е с 4 задвижващи колела и е оборудван с на практика неразрушими гуми, които обаче не са пневматични и са способни да преодолеят всяка заплаха. Концепцията 3E-D18 е с GPS и дължи самостоятелното си напредване на множеството датчици, с които е оборудвана. Малкият й размер я прави извънредно маневрена и съвършена за безусловно всякаква среда на напредване.

На ревюто в Лас Вегас Honda също показва и 3E-B18, роботизирана машина, предопределена за външни и вътрешни пространства и позволяваща на хората да се придвижват в редица разнообразни обстановки. С допълнителнията си платформата 3E-B18 може да бъде употребена в помощ при осъществяването на всекидневни човешки задания като количка за багаж да вземем за пример. Компактният й размер и дребният й радиус на завой я прави идеална за тесни пространства, до момента в който регулируемата във височина седалка включва и функционалността да се поддържа равнището на седалката даже, когато се кара по възвишение или наклон. Тясната „ стъпка “ на гумите на 3E-B18 го прави еластичен и маневрен съвсем като пешеходец, тъй че може да бъде употребен в доста тесни закрити пространства. За 3E-B18 Honda планува базова платформа с мобилен силов пакет, екипиран със датчици и с Изкуствен разсъдък за независими интервенции. Благодарение на другите допълнения, които могат да се прикрепят към него, може да прави редица разнообразни интервенции.

3E - Experience
Experience съставлява концепцията, че хората и роботизираните устройства могат да се развиват дружно, като си взаимодействат. Именно тази концепция демострира концепцията 3E-C18 – маломерно роботизирано устройство с изкуствен интелект и с функционалността на количкоподобна мобилна платформа за потребностите на бизнесмени, хора на изкуството и други Тя действа независимо и то, като се учи по какъв начин да работи непосредствено от хората. Платформата се състои от товарна повърхност и заслон, комбинирани с компактна автомобилна каросерия с функционалност за шофиране.
 Honda още веднъж с забавни разработки на ревюто CES 2018 @@@
Освен опцията машината да бъде допълнена от съоръжения за персонална и комерсиална приложимост, базовата платформа на 3E-C18 може да бъде оборудвана и с мобилния силов пакет, който освобождава робота от всевъзможни ограничавания, свързани с времето за зареждане.
3E - Empathy – хуманоид, който съчувства и успокоява

Empathy е хуманоиден робот, кадърен да „ съчувства “ посредством мимики и да успокоява, до момента в който оказва помощ при разнообразни действия. За да осъществя този план Honda е вградила изкуствен интелект в 3E-A18 и по този начин роботът комуникира с хората. Разработен, с цел да оказва помощ в естественото човешко ежедневие, роботът ще извършва функционалностите на гид на оживени места като летища и шопинг центрове. 3E-A18 предлага информация и се грижи самостоятелните потребности всеки, като умее бързо да проучва обкръжението и мимиките на хората. Тъй като всеки имат потребност от комфорт при стресови обстановки, роботът е направен с мека кожа, която да приканва хората да го допират и прегръщат. 3E-A18 имитира разнообразни лесноразпознаваеми мимики, налагайки по този метод едно приятелско и уютно другарство. Придвижва се във всички направления благодарение на ненасочен волан.
 Honda още веднъж с забавни разработки на ревюто CES 2018 @@@

Mobile Power Pack World
Силовият мобилен пакет на Honda показва по какъв начин един възобновим източник на сила може да бъде употребен за компактни електрически мобилни артикули, цифрови устройства и за дома. Тъй като генерирането на възобновима сила не е обвързвано с нуждата от друга сила, както е при ветрогенераторите нощем, когато потребностите от електричество са ниски, Honda акумулира непотребните количества в портативни акумулатори. Силовият пакет е портативен, заменяем, батерията е зареждаща се и може да бъде употребена при редица разнообразни обстановки. Всеки Honda Mobile Power Pack е с потенциал от 1kWh или повече, или пък няколко комплекта от чудото могат да бъдат употребени по едно и също време. Всичко това отстрани нуждата от наново зареждане, една от компликациите при електрическите автомобили.

Комбиниран със зарядно-разрядното устройство Honda Mobile Power Pack Charge & Supply – Portable Concept, силовият пакет е подобаващ за ваканционни действия навън или при екстренни обстановки. Въпросното устройство освен зарежда мобилния силов пакет, само че го употребява и като енергиен източник за свързани електрически устройства. Оборудван с колела, мобилният първообраз Mobile Power Pack Charge & Supply Portable Concept е елементарен за преместване и е резистентен против прахуляк и вода, което го прави съвършен за прилагане навън. На салона в Лас Вегас Honda показа и друга версия на изобретението си, подобаваща за енергиен източник за закрити помощения - Mobile Power Pack Charge & Supply – Expandable Concept. Мобилните силови пакети споделят с устройствата, включени към тях, събират данни по какъв начин са били употребявани и след това ги препращат надлежно към друга електроника по време на съответното й зареждане.

Join us live from #CES2018 to explore the latest Honda robot innovations. https://t.co/9yIXGMhVa6
— Honda (@Honda) January 10, 2018
Изключително напредничаво решение е прототипът Honda Mobile Power Pack Exchanger Concept, който демонстрира по какъв начин зарядна станция е в положения да обслужи по едно и също време няколко съставния елемент от системата силови пакети на Honda и да обезпечи заместващи мобилни източници на сила. Компанията планува да употребява така наречен „ ексчейнджъри “ на улични местоположения, като по този метод потребителите постоянно ще имат „ на една ръка разстояние “ заместващи акумулатори за дребни мобилни електронни артикули. Освен това изобретението способства и за стабилизирането на електроснабдяването, като употребява силови пакети от станциите при пиково ползване на сила.

За да показва по какъв начин прототипът се свързва с персоналните средства за предвижване от всекидневието ни, Honda сподели на щанда си и електрическият скутер PCX Electric, оборудван точно със заменяем Mobile Power Pack, както и концепцията Honda Mobile Power Pack 4W-Vehicle Concept – стилен и маневрен електрически автомобил, създаден въз основата на на модела Pioneer 500. Той разполага с два мобилни силови пакета, инсталирани от всяка страна и е чудесна кола за безвредни офроуд занимания и редица други случаи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР