Honda представи новата си концепция от сферата на роботиката 3E

...
Honda представи новата си концепция от сферата на роботиката 3E
Коментари Харесай

Роботите на Honda дават нови измерения на изкуствения интелект

Honda показа новата си идея от сферата на роботиката 3E (Empower, Experience, Empathy) на ревюто за потребителска електроника CES 2018, което стартира през вчерашния ден в Лас Вегас. Целта на пробните технологии е доста да подобрят човешкия живот, като се реализира по-добро схващане на потребностите на хората. Чрез серия от концептуални роботи с разнообразни функционалности и дизайн японската марка разкрива визията си за общество, в което роботиката и изкуственият разсъдък ще оказват помощ на хората в редица обстановки – от възобновяване след бедствия до отдих и развлечения, като умните машини се учат от човешките взаимоотношения, с цел да станат способни на състрадание.

Empower е първообраз, при който роботите и хората могат да работят дружно, като всяка от страните употребява преимуществата си. Тази концепция е отлично илюстрирана от 3E-D18, самостоятелен работен кон за офроуд, талантлив с изкуствен интелект, подготвен да помогне в редица човешки действия. 3E-D18 е с електрическо задвижване и към него могат да се прикачат голям брой допълнения.

3E-D18 е с 4 задвижващи колела и е оборудван с на практика неразрушими гуми, които обаче не са пневматични и са способни да преодолеят всяка заплаха.

Experience съставлява концепцията, че хората и роботизираните устройства могат да се развиват дружно, като си взаимодействат. Именно тази концепция демострира концепцията 3E-C18 – маломерно роботизирано устройство с изкуствен интелект и с функционалността на количкоподобна мобилна платформа за потребностите на бизнесмени, хора на изкуството и други

Empathy е хуманоиден робот, кадърен да „ съчувства “ посредством мимики и да успокоява, до момента в който оказва помощ при разнообразни действия. За да осъществя този план Honda е вградила изкуствен интелект в 3E-A18 и по този начин роботът комуникира с хората.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК

Гейовете също си имат „ Кола на годината”. Отличникът е E-Class Coupe

Mercedes-Benz още веднъж е най-продаваната премиум марка

Ford EcoSport: Как ще ги стигнем... румънците? (тест драйв)
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР