Холестеролът е подобно на мазнини вещество, което се намира в

...
Холестеролът е подобно на мазнини вещество, което се намира в
Коментари Харесай

Кои са тихите симптоми на високия холестерол

Холестеролът е сходно на мазнини вещество, което се намира в мембраните на всички кафези и е отговорно за тяхното формиране.

В същото време високото равнище на холестерол може да докара до болести на сърдечно-съдовата система. Ето за какво е значимо да се знае какви са признаците, че равнището на холестерола е надвишено.

Обикновено високият холестерол не се съпровожда от никакви ясно изразени признаци; единствено кръвен тест ще помогне да се разпознава сигурно равнищата. Ако все пак стартират да се появяват необикновени феномени, това демонстрира подценяван развой. Способността за различаване на крайния стадий обаче е също толкоз значима.

Високите равнища на холестерол постоянно предизвикват болежка в ръцете и краката. Факт е, че холестеролните плаки запушват кръвоносните съдове в крайниците. Потокът на кръв е нарушен и предизвика болежка. 

В някои случаи холестеролът не стопира, а поради удебелявания се понижава притокът на кръв. Това може да се усети като извънредно изтръпване в ръцете и краката.

Запушването на артериите към сърцето ясно се демонстрира от болежка в гърдите от лявата страна. Може да се простира до шията. Това постоянно алармира за инфаркт.

Последният симптом е главоболие в тила, което се повтаря постоянно. Това допуска, че плаката запушва кръвоносните съдове в региона на главата. Ако не предприемете дейности, това положение може да докара до инсулт, написа zdrave.to.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР