Холандия спечели с 2:0 домакинството си на Швеция от група

...
Холандия спечели с 2:0 домакинството си на Швеция от група
Коментари Харесай

Холандия не успя да сътвори чудото, Швеция е на бараж

Холандия завоюва с 2:0 семейството си на Швеция от група „ А “ на международните квалификации, което се игра на „ Йохан Кройф Арена “ в Амстердам. Това обаче се оказа незадоволително за „ лалетата “, които имаха потребност от победа със 7:0 или шест гола разлика.

Ариен Робен насочи отдалечен удар в 9-та минута, само че Робин Олсен избави.

Съдията Сергей Карасьов свири дузпа за Холандия в 15-та минута, откакто Виктор Линдельоф игра с ръка в наказателното поле на шведите. Наказателният удар бе осъществен от Ариен Робен в 16-та минута, макар че Робин Олсен бе покрай това да избави.

Райън Бабел насочи прекрасен удар от фаул в 31-та минута, само че топката мина на сантиметри от левия дирек на вратата на Робин Олсен.

Швеция можеше да изравни резултата в 35-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Холандия, Нейтън Аке и Маркус Берг влязоха в единоборство за висока топка, само че Яспер Силесен се намеси и улови топката.

Холандия можеше да вкара втори гол в 37-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Швеция пред Кевин Тете се откри отлична опция, само че стреля над напречната греда в навън.

Райън Бабел насочи рисков удар в 39-та минута, само че Роби Олсен избави.

Холандия удвои своята преднина в 40-та минута, когато Райън Бабел направи добър пробив, след което подаде към Ариен Робен, а той с обмислен удар от дъгата на наказателното поле на Швеция вкара топката във вратата на Робин Олсен.

Холандия можеше да вкара трети гол в 58-та минута, когато Бас Дост смъкна топката с глава към Райън Бабел, а той стреля, само че Робин Олсен избави.

Пред Емил Форсберг се откри добра опция в 70-та минута, само че топката мина над напречната греда и излезе в навън.

Бас Дост насочи прекрасен удар в 77-та минута, само че топката мина на сантиметри настрана от десния дирек на вратата на Робин Олсен.

Два бързи гола изпратиха Франция на Мондиал 2018

След центриране от фаул в наказателното поле на Швеция в 84-та минута, Бас Дост стреля с глава, само че изпрати топката над напречната греда в навън.

Излагация за край: България с първа издънка с Люксембург

Робин Олсен направи фантастично избавяне в 87-та минута след удара на Ариен Робен.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР