Холандецът Брам Схот временно ще управлява Ауди, докато приключи делото

...
Холандецът Брам Схот временно ще управлява Ауди, докато приключи делото
Коментари Харесай

Холандец временно поема "Ауди" след ареста на изпълнителния директор

Холандецът Брам Схот краткотрайно ще ръководи " Ауди ", до момента в който завърши делото на задържания в понеделник основен изпълнителен шеф Руперт Щадлер, заяви организация ДПА. Същото оповестиха и " Зюддойче цайтунг " и " Блумбърг " без да показват източника си.

На 56 години Схот е шеф по продажбите и маркетинга и е избор на надзорния съвет на компанията-майка " Фолксваген ". Той е на поста си в " Ауди " от септември предходната година и поема отговорностите на човек, който ръководеше " Ауди " в продължение на 11 години.

Холандецът е учил бизнес администрация във Англия и е работил за " Мерцедес Бенц " на " Даймлер ", както и за холандската банка ABN-Amro. През 2011 година той се мести от " Даймлер " във " Фолксваген ".

Съдебното гонене против Щадлер е обвързвано със абсурда за скрито инсталиране на стратегии в компютрите на колите, посредством което се прикрива, че те изхвърлят нездравословни газове над допустимите граници. Става дума за най-малко 210 000 автомобила " Ауди ", продадени от 2009 година насам в Съединени американски щати и Европейски Съюз. Скандалът, тръгнал през септември 2015 година от " Фолксваген " се разрасна до разкрития за над 11 милиона дизелови автомобила по целия свят.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР