Холандец от Айндховен получи ключовете на първата къща, направена изцяло

...
Холандец от Айндховен получи ключовете на първата къща, направена изцяло
Коментари Харесай

Построиха първата къща, направена изцяло от 3D принтиран бет...

Холандец от Айндховен получи ключовете на първата къща, направена напълно от 3D принтиран бетон. За задачата Saint-Gobain създаде специфични високотехнологични хоросани за потребление в 3D принтери, както и технологията за щемпел с консултантска и инженерингова компания. Къщата стана факт посредством холандското поделение - Saint-Gobain Weber Beamix.

Голямата каменна форма на къщата показва свободата на формата, която се предлага посредством 3D щемпел на бетон. Къщата от 94 кв. м се състои от 24 отпечатани бетонни детайла, които се отпечатват пласт по пласт в печатницата в Айндховен. Елементите са превозени с камион до строителната площадка и сложени върху пиедестал. След това къщата е снабдена с покрив и рамки и са направени довършителните линии. Благодарение на ефективната изолация къщата е извънредно енергийно ефикасна и обезпечава по-голям комфорт за жителите си.

„ 3D печатът разрешава по-ефективно и стабилно строителство. Тези печатници употребяват по-малко материали и посредством тях могат да бъдат построени доста по-бързо, с по-голяма еластичност, персонализирани и с актуализирани дизайни къщи. Ускорението на тази технология отваря нови благоприятни условия за строителство “, каза Бас Хюйсманс, основен изпълнителен шеф на Вебер Бенелюкс.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР