Ходенето е вид физическа активност, за която не се замисляме

...
Ходенето е вид физическа активност, за която не се замисляме
Коментари Харесай

Колко крачки на ден трябва да правите, за да отслабнете?

Ходенето е тип физическа интензивност, за която не се замисляме постоянно, само че от която също има доста изгоди. Когато става въпрос за намаляване – по какъв брой крачки дневно би трябвало да вършиме, с цел да има позитивен резултат?

Разходката или даже просто ходенето пешком от едно място до друго ще ви помогне да раздвижите тялото си и да получите витамин D в слънчевите дни. На доктрина ходенето пешком е най-лесната физическа активност, защото можете да го вършиме на всички места и когато и да е. Така че, в случай че задачата ви е да отслабнете, може да съчетаете естествените си тренировки с повече вървене.
Колко крачки дневно са нужни, с цел да отслабнете?
Може би сте чували общоизвестната тенденция от 10 000 крачки всекидневно. В началото обаче може да започнете с по-малко – 7000, до момента в който увеличите на 10 000 крачки или даже повече. Ако би трябвало да сме още по-специфични, количеството крачки по отношение на изминато разстояние зависи и от дължината на крачката.
Може ли да отслабнете в действителност, в случай че извървявате 10 000 крачки всеки ден?
Ходенето като тип физическа интензивност също гори калории. Но както знаем, всяко тяло е друго, както и други фактори също са от голяма важност. Например с какво се храните. Така че, с цел да отслабнете и да употребявате ходенето като подпомагащо средство за тази цел, вие въпреки всичко би трябвало да имате уместно хранително меню, както и да упражнявате. Освен това по-голямото придвижване ще ви помогне да спите по-добре, както и да се чувствате по-добре душевен. Особено, в случай че се разхождате измежду природата – ще добавите голям брой изгоди с изключение на изгарянето на калории.

Ако сега ежедневните ви крачки са по-малко, увеличавайте ги последователно. Най-важното е да бъдете непрекъснати в ходенето.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР