Ходът на ГЕРБ доведе до търсене на причини за отказ

...
Ходът на ГЕРБ доведе до търсене на причини за отказ
Коментари Харесай

Росен Йорданов: Ситуацията, в която се намираме, може да се коментира с правилото на водопроводчика

" Ходът на ГЕРБ докара до търсене на аргументи за отвод и нервности. Традиционно валентни медии към избрани стопански кръгове към този момент нападнаха ГЕРБ, а други, които го атакуваха, в този момент го хвалят. Това е, тъй като се случи нещо. Ситуацията сега ще предопредели идната година, без значение дали ще има държавно управление ". Това съобщи общественият психолог Росен Йорданов пред Нова нюз. Той добави, че методът на ГЕРБ е верен в тази обстановка.

" При договарянията няма единствено една роля. Има и хора, които могат да окажат въздействие в решенията, чийто престиж може да повлияе на смяната мненията. Дали очевидно, дали скрито, през думите на политиците и коментаторите текат договаряния вътре в групите по какъв начин да се постъпи ", акцентира Йорданов.

" Т.нар. анализатори, които цяла година правеха неверни преценки и прогнози, в този момент не носят отговорност, само че истината е, че те не престават да образуват публичното мнение, което е рисково. В тази обстановка най-лесно е да кажеш, че няма да има държавно управление. Тя обаче ще предопредели идната една година, без значение дали ще се образува държавно управление, или не. Тази обстановка можем да разясняваме с " правилото на водопроводчика ", което гласи, че цената на ремонтните действия се договаря тогава, когато мазето е цялостно с вода, т.е. има проблем. В момента ние изрично се нуждаем от постоянно държавно управление и от работещ парламент по безапелационни аргументи за огромна част от популацията. Тук идва тънкият миг - кой по какъв начин ще разчете до каква степен е цялостно мазето с вода. Някои споделят, че ще продължат да газят, тъй като разчитат, че водата ще изтече или ще пристигна някой да я изпомпи. Други са обезпокоени, че ще стане наводняване и постройката може да рухне. От преценките зависи какво ще се случи отсега нататък. Имаме даже перверзни наслаждения от мазохистичния успех, който предвиждах преди година и половина, в който ще изпаднем - да ехидничим, обаче да е на наш тил и да ни боли ", сподели още Росен Йорданов. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР