Хлябът винаги е на нашата трапеза. Независимо дали е бял,

...
Хлябът винаги е на нашата трапеза. Независимо дали е бял,
Коментари Харесай

Най-разпространените заблуди за всеки тип хляб

Хлябът постоянно е на нашата софра. Независимо дали е бял, ръжен или пълнозърнест, всеки от нас изяжда най-малко една или две филийки дневно. От Асоциацията на дейните консуматори поучават какъв в действителност самун е добре да консумираме и по какъв начин да изберем най-качествения.

Кафяв диетичен самун
Кой сподели да не ядем самун? Експерти развенчават нездравословните легенди
От време на време се носят клюки, че хлябът надали не е отрова и би трябвало незабавно да се изостави. Сайтът „ Аргументи и факти&ldquo...
Прочети повече
Много консуматори считат кафявия самун за най-здравословен, тъй като е по-малко богат на калории. Но истината е, че общата енергийна стойност на белия и кафявия самун не се разграничава доста. Важен индикатор за диетичен вид хранене е главното наличие на фибри.

 Пълнозърнестият самун е с най-голям цвят и може да е доста по-светъл на цвят. Ако се направи с ръжено брашно, хлябът ще потъмнее на цвят. Пълнозърнеста пшеница се прави от брашно със смлени цели зърна, без да се отделят от тяхната обвивка.

Колкото повече пълнозърнесто брашно се употребява за самун, толкоз е по-високо неговото наличие на фибри. За да определите кой самун купувате, не забравяйте да прочетете етикета му деликатно. За пълнозърнестия самун етикетът би трябвало да показва, че в наличието си има семена, трици или ечемик. Когато режете този самун, би трябвало да видите разнообразни семена. Пълнозърнестият самун не може да бъде бухнал и изработен от отмерено тесто.

Тъмният самун е ръжен

Многократно е количеството на продаван ръжен самун в България в пъти повече от създаденото ръжено брашно. В България няма задоволително създадена или импортирана ръж, за изработката и продажбата на същото количество самун на пазара.
Как да изберем най-здравословния самун?
Ако сте от хората, които държат да се хранят здравословно и с качествени артикули, то знайте, че хлябът не би трябвало да прави изключение....
Прочети повече
 Всеки от нас се е сблъсквал с това, което се счита за характерен ръжен самун, с неповторим цвят, само че и усет на бял самун. Това е доказателство, че някои от ръжените хлябове в страната ни се вършат с просто боядисано бяло брашно. Някои производители вършат ловкост и просто намазват брашното с оцветители или наслойка от кафе.

Така че ние мислим, че ядем здравословни храни, а в действителност консумираме не просто бяло брашно, а нездравословни багрила. Така че в никакъв случай не купувайте кафяв самун без етикет. Така че не можете да сте сигурни какво е точното му наличие. Ако хлябът е ръжен и на неговия  етикет е написано, че в наличието му има единствено брашно вид 500, това е ясно обагрен самун от бяло брашно.

Също по този начин проверете за всевъзможни E багрила, които наподобяват кафяви или черни. Ако хлябът е мек на консистенция, има текстурата на белия  и е кафяв на цвят, това не може да е нетипично. Не забравяйте, че текстурата на кафявия самун е друга. Той е по-твърд и с лека киселинност и усет.

Разпространеният бял самун

 Много консуматори залагат на белия самун, надявайки се най-малко в него да няма подобрители и цвят. За страдание и това не е изцяло правилно. Защото първокласният бял самун се прави от първокачествена пшеница. Тя е разграничена на три категории – мощна, междинна и слаба. Силния вид пшеница в наличието си има доста глутен и хлябът, подготвен с това брашно, бухва добре и поддържа формата си.
Неочаквнаите приложения на хляба в семейството
За същинска стопанка в кухнята няма непотребни артикули. Те освен модернизират остарели предписания, само че измислят нови. Един образец за изобретат...
Прочети повече
Това обаче рядко се употребява за произвеждане на самун у нас, защото доста го оскъпява. Производителите нормално употребяват междинна или лека пшеница и прибавят ремонти. Така че постоянно, когато купувате самун, гледайте формата, цвета и положението на кората му. Те ще ви кажат дали се употребяват некачествени първични материали.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР