Хлябът е една от най-противоречивите храни. Често се препоръчва да

...
Хлябът е една от най-противоречивите храни. Често се препоръчва да
Коментари Харесай

По колко хляб може да ядем на ден, без да напълнеем?

Хлябът е една от най-противоречивите храни. Често се предлага да се откажете от него или да намалите потреблението му до строгия най-малко. Но съгласно някои специалисти здравите хора би трябвало да ядат самун всеки ден. Препоръки на експерти за потреблението на самун разгласява съветското електронно издание „ Век ”.

Диетолозите единомислещо поучават да не се отказвате от хляба, защото този артикул е здравословен източник на витамини и микроелементи - по-специално на витамини от група В, витамин Е, желязо, магнезий.

Говорейки за това кой самун е за предпочитане въз основа на капацитета му за изгоди за здравето, лекарите означават следното: „ Ако черният има малко повече витамини и фибри, то белият по-рядко провокира отичане и киселини, а пълнозърнестият самун също е добър за постоянна консумация ”.

Да, само че какъв брой самун може да се яде без щета за здравето? Според специалисти, от тестеното произведение не може да се напълнее при изискване, че с него не се злоупотребява. При липса на здравословни противопоказания можете да ядете до 250-300 грама самун дневно, споделят специалистите.

„ За да разберете какъв брой първокласен е хлябът, натиснете го с пръст. Ако спадне бързо и постепенно възвърне формата си, в него има прекалено много бакпулвер. А прекомерно мощно изразената миризма на самун в кутията за предпазване значи, че той се съхранява при несъответствуващи условия “, споделят още специалистите.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР