Хлебарките са едни от най-неприятните насекоми, които може да населят

...
Хлебарките са едни от най-неприятните насекоми, които може да населят
Коментари Харесай

Ефективни методи за премахване на хлебарките вкъщи

Хлебарките са едни от най-неприятните инсекти, които може да населят дома ви. Тези вредители са освен дразнещи, само че може да съставляват и риск за вашето здраве. Затова е значимо да знаете каква е повода за тяхната поява и кои са най-ефективните способи за премахването им.
Причини за появяването на хлебарките
Хлебарките обичат топлите и влажни места, както и лесния достъп до храна. Не е изненадващо, че домовете на хората са идеални за тях. Първата стъпка към сполучливото им прогонване е установяването на аргументите за тяхното наличие.
Топлина и мокрота
Влажните пространства, като бани, кухни и пространствата под покривите, са идеални за тях. Недостатъчната вентилация или течащите водопроводи ускоряват казуса, като основават удобни условия за заселване.
Тесни пролуки и пукнатини
Хлебарките може да обхванат през извънредно тесни пролуки. Дори и една дребна цепнатина към прозорците, вратите или външните стени улеснява достъпа на тези инсекти до вашето жилище.
Нередовно разчистване
Те се хранят с всевъзможни останки. Нередовното разчистване, изключително на труднодостъпните места зад уреди или в шкафове, може да обезпечи задоволително храна за тези вредители.
Лошо предпазване на храна
Храните, които не се съхраняват вярно в затворени кутии или в хладилници, елементарно притеглят хлебарките. Те обичат захарни артикули, мазнини и протеини, тъй че всички останки или отворени артикули са евентуална стръв.
Внасяне извън
Има случаи, в които хлебарките може да се пренесат посредством кашони, торбички или други предмети, които са били тук-там, инфектирани с тези инсекти.
Заразени здания в съседство
Ако живеете в блок или наоколо до постройка, в която има хлебарки, възможностите за навлизане на насекомите и във вашия дом се усилват.

Понякога, даже най-чистите домове може да станат жертва на хлебарки, споделят от otrovi.com. В такива случаи повода постоянно се дължи на външни фактори, като дейности на съседи или промени в околната среда. Въпреки това, защитните способи и дейната предварителна защита са основни за попречване на тяхното заселване.

Как да разпознаем наличието на хлебарки?
Откриването на хлебарки в дома или офиса е извънредно неприятно. Но преди да се запознаете с методите за тяхното унищожаване, е значимо да сте сигурни за тяхното наличие. Въпреки че се крият ловко, има някои признаци, по които може да разберете дали имате хлебарки:
нощна интензивност – те са дейни най-вече нощем. Ако подозирате, че имате от тях в дома си, е добра концепция да ревизирате кухнята, банята или други влажни места през нощта, като включите бързо лампата. Те се плашат от светлината и се крият;изпражнения – това са дребни черни или кафяви точки, които нормално се намират тук-там, които хлебарките населяват. Те наподобяват на зърна черен пипер и може да се виждат на пода, във фугите сред плочките или навътре в шкафовете;хитинова обвивка – тези инсекти минават през няколко стадия на напредък, като изхвърлят остарялата си кожа. Ако откриете такава обвивка, то това е сигурен знак за тяхното присъствие;мъртви човеци – намирането на умрели хлебарки, изключително на открити места, постоянно е първият знак, който хората забелязват;специфичен аромат – хлебарките създават химикал, който има характерен, лоен аромат. Той се усеща най-вече, когато популацията им расте;щети по храната и опаковките – те се хранят с разнообразни артикули, в това число с храни, които съхранявате в кухнята. Ако забележите развалени опаковки или хранителни артикули, това може да е знак за тяхното наличие.
Ранното различаване на тези признаци може да ви помогне да предприемете навременни дейности и способи за премахването им, още преди да е станало сериозен проблем. Колкото по-рано започнете битката с тях, толкоз по-лесно ще се справите със болестта.
Ефективни способи за битка с хлебарките
Това са извънредно упорити инсекти, които са сложни за заличаване и прогонване от вкъщи или офиса. Освен че типът им е неприветлив, те придвижват и разнообразни патогени и бактерии. След като се запознахте с аргументите за тяхното наличие в дома ви, е време да разберете и кои са най-ефективните способи за тяхното унищожаване. Ето по какъв начин работят другите средства и устройства, които са ефикасни срещу тези вредители.
Препарати и средства за напръскване и отнасяне
Препаратите нормално са първият избор на доста хора, които стартират битка с хлебарките. Това е елементарен способ за приложение, който може бързо да реши казуса, в случай че се употребява вярно. Ето кои са най-популярните препарати за унищожаване, които се оферират на пазара:
спрейове – има разнообразни типове, предопределени за битка против хлебарките. Те проникват в скривалищата им и ги унищожават;пудри – те са ефикасни, когато се слагат на местата, където тези инсекти се движат често;гелове – това са препарати, съдържащи токсини, които убиват насекомите, откакто ги обхванат.Капани и уреди
Химическите препарати са различен способ за унищожаване, само че има и някои устройства и клопки, които също се употребяват за управление на тази злина. Те са по-екологични и съставляват по-малък риск за домашни любимци и деца. Капаните за хлебарки с лепило притеглят вредителите и ги залепват, а електронните устройства работят с ултразвук, който е противен за хлебарките и ги отблъсква от избрана зона.
Естествени способи
Ако избягвате химикалите, има и естествени способи за битка с хлебарките. Това са диатомичната пръст, която предизвиква дехидратация и ги унищожава, и борната киселина, която също е доста ефикасна. Тези способи са безвредни за околната среда и не съставляват риск за здравето.
Предпазни ограничения и профилактика
Превенцията е ключът към дълготрайното унищожаване на хлебарките. Редовното разчистване, запушването на пукнатини и пролуки, както и вярното предпазване на храната може да предотвратят появяването на тези неприятни инсекти.

Проблемът с хлебарките е стряскащ на пръв взор, само че с верния метод и ефикасни способи за унищожаване, може да възстановите спокойствието и комфорта на дома си.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР