Хладилникът се грижи за храната ни, но можем да му

...
Хладилникът се грижи за храната ни, но можем да му
Коментари Харесай

Лесно можем да удължим живота на храните

Хладилникът се грижи за храната ни, само че можем да му помогнем в тази задача и да удължим живота на артикули, които бързо хващат плесен или се пресичат. Има няколко дребни трика, с които да понижим количествата храна, която отива на боклука.

Млечните изделия  са много капризни и изискват ниска температура на предпазване. Ако държим прясното мляко на вратата на хладилника, няма за какво да се учудваме, че се скапва прекомерно бързо. Тя би трябвало да стои в   най-студената точка - а това е дъното на хладилника. Кашкавалът елементарно плесенясва. Да, тъй като го държите в истинската му опаковка, в която се задушава. Помогнете му да " диша ", като го преместите в хартия.

Яйцата,  също като млякото, не трябва да се съхраняват на вратата, където сме привикнали, а в задната част на хладилника, където е най-студено.  

Доматеният сос пък   живее по-дълго, в случай че го покрием с тъничък пласт олио. Мазнината изпълнява ролята на защитна преграда. Ако желаеме да употребяваме соса,  елементарно може да отстраним  олиото с лъжица. 

Месото устоя в хладилника сред 2 и 8 дни в зависимост от типа му. Но в случай че не сме сигурни, че ще го сготвим скоро, най-добре е да го мушнем във фризера (камерата) или да го сварим предварително, с цел да му дадем още няколко дни живот.

Плодове, като   малините и къпините, бързо се скапват. За да предотвратим това, би трябвало да ги измием със примес от вода и оцет, да ги изплакнем, да ги оставим да изсъхнат изцяло и да ги сложим в съд върху хартия.

Зелените салати и спанакът също са нетрайни. Спасението е да ги завием в кухненска хартия. Тя попива непотребната вода, която е причина за изгниването им.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР