Хитринки за заети домакини - хем с готови кори, хем

...
Хитринки за заети домакини - хем с готови кори, хем
Коментари Харесай

Банички с готови кори и плънка с мая

Хитринки за заети домакини - хем с подготвени кори, хем на усет като ръчно точени банички

Необходими Продукти

● кори за баница - 500 г Одрински
● сирене - 300 г
● яйца - 2 бр.

примес за покритие на корите


● прясна квас - 20 г
● захар - 1 ч.л.
● яйца - 3 бр.
● прясно мляко - 3 ч.ч.
● олио - 2 ч.ч.
● сол - на усет
● брашно - 2 с.л. или до палачинкова примес

Начин на подготвяне

Всички артикули на стайна температура. Започнете със сместа за покритие, разтворете маята и захарта в част от прясното мляко, прибавете яйцата, останалото мляко, олиото и прибавете брашното при непрестанно бъркане до гладка примес за палачинки, посолете и оставете по този начин.

Отделно смесете натрошеното сирене с вилица и разрушените яйца, в случай че е нужно леко посолете.

Вземете една кора намажете със сместа за покритие щедро и разпределете отмерено с четка. Поставете втора кора върху нея и още веднъж намажете със сместа, с лъжица поръсете отмерено част от сиренето.

Подгънете двата края на листовете откъм тясната страна, с цел да не се потече сместа при печене и навийте на руло. Поставете рулото в намазана с малко олио правоъгълна тава, по този начин процедирате и с останалите кори 2х2.

Намажете готовите банички с малко от сместа за покритие и поставете в авансово загрята фурна на 200 градуса и печете до златисто за към 30 минути. Нарежете баничките на мечтаните от вас части и сервирайте топли с чаша айран.

Аз подготвих баничките с Одрински кори, тъй като са желани в фамилията. Те съдържат 8 броя кори и направих 4 банички, като от сместа за покритие поставях повечко.

Но не е проблем, в случай че вие имате фини кори за баница от 500 г, там корите са 15 броя и вие умерено можете да приготвите баничките, само че към този момент корите ще са по 3 в руло и ще мажете с по-малко примес за покритие и ще получите 5 броя дълги банички.

Баничките се вършат с кори за баница, на с прибавянето на квас наподобяват като точени на ръка с точилка, на нас доста ни харесаха.

Баничките с подготвени кори и плънка с квас са подготвени.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР