“Хипертонията е най-разпространеното заболяване, то е основен носител на риска

...
“Хипертонията е най-разпространеното заболяване, то е основен носител на риска
Коментари Харесай

Известен кардиолог посочи опасните стойности на кръвното

“Хипертонията е най-разпространеното заболяване, то е главен притежател на риска от сърдечносъдови произшествия. Хипертонията и диабетът са причина номер 1 за бъбречна дисфункция.

Качество на контрола на хипертонията е доста значимо. Контролът у нас се усъвършенства - ние в действителност реализираме към 50% добър надзор на кръвното налягане на пациентите. Много е значимо човек да бъде подготвен по какъв начин да разпознае рискови признаци в домашни условия, поучава кардиологът проф. доктор Арман Постаджиян. 140 на 90 е нормата за кръвно налягане, само че измерено от доктор. Във възрастта над 80 година се счита, че индивидът е хипертоник при стойност повече от 160 горна граница. Масовата ни цел е кръвното да е под 140 на 90. Ако човек мери кръвното си у дома, се чака то да бъде с към 5 милиметра по-ниски стойности.

С възрастта е обикновено долната граница да спадне, а горната граница да се усили. Важно е да има измерени стойности в седнало и в легнало състояние на пациента. Правят се две измервания дневно - заран и вечер, като се взима междинната стойност от тях. Всички стойности над 135 на 85 не са естествени. ”

Източник zdrave.to
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР