Хиперсексуалността в някои случаи може да съсипе живота, предупреди ендокринологът

...
Хиперсексуалността в някои случаи може да съсипе живота, предупреди ендокринологът
Коментари Харесай

Сексуално разстройство, което може да се окаже дори животозастрашаващо

Хиперсексуалността в някои случаи може да съсипе живота, предизвести ендокринологът и андролог Яна Шварц. Тя може да се дължи на генетични фактори, изясни лекарят.

Това може да бъде и демонстрация на хормонални нарушавания, фронтотемпорална деменция, шизофрения и други психологични болести, мозъчни тумори, наркомания и странични резултати на някои медикаменти, добавя специалистката.

Патологичният темперамент на хиперсексуалността се показва в пострадване на себе си и сътрудник по време на секс, неспособност да се управлява нарасналото либидо, податливост към принуждение, повишение на либидото заради стрес и тревога (обикновено реакцията е обратната), аморално и (или) противозаконен темперамент на търсенето на полов сътрудник Яна Шварц

Според Шварц, преди всичко, би трябвало да запомните, че здравият човек с нараснало либидо няма да търси полов контакт непременно, даже посредством принуждение.

Според лекаря първият експерт, който би трябвало да прегледа и разпита пациента, би трябвало да бъде психиатър, психотерапевт или сексотерапевт. Специалистът ще откри вероятната причина за развиването на нарушаването и ще предложи повсеместен обзор на самостоятелна основа. Въз основа на резултатите ще бъде сложена диагноза и ще бъде предписано лекуване.

„ В момента психотерапията и лекуването с медикаменти се употребяват за лекуване на хиперсексуалност “, изясни Шварц. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР