Хиперхидрозата представлява състояние на повишено потоотделяне, надхвърлящо необходимото за поддържане

...
Хиперхидрозата представлява състояние на повишено потоотделяне, надхвърлящо необходимото за поддържане
Коментари Харесай

Как да решим дискомфорта от прекомерното изпотяване?


Хиперхидрозата съставлява положение на нараснало потоотделяне , надхвърлящо нужното за поддържане на съответна терморегулация. Начало на появяването му може да бъде както в детска, по този начин и в юношеска възраст, до момента в който възникването му в по-напреднала възраст постанова изключването на друго подлежащо заболяване. Всяка част от човешкото тяло може да бъде наранена, само че най-често нараснало потоотделяне се следи по дланите, ходилата и в региона на подмишничната ямка.

Ето няколко рекомендации при прекалено изпотяване :

Ограничете пикантните храни и кофеина

Кофеиновите питиета - като кафе и кола, и пикантни храни, като - къри или люти чушки, могат да причинят изпотяване, изключително на лицето и главата. Както и алкохолът. Трябва да се поинтересуваме кои са храните и напитките, които водят до мощно изпотяване и да ги заобикаляме.

Препоръчително е да не консумираме пикантни подправки.

Много значима е персоналната хигиен а

Добре е да взимаме вана или душ всеки ден, употребявайки мек почистващ препарат. В някои случаи може да имаме потребност да се изкъпем повече от един път на ден. Препоръчително е потреблението на антибактериални сапуни, с цел да понижим бактериите по кожата. Когато се смесват с пот, те предизвикват мощна миризма. Много значимо е вярното подсушаване след баня, защото бактериите и микробите виреят на влага.

Управление на горещи талази и нощно изпотяване

За дамите в менопауза, които имат горещи талази или нощно изпотяване, съществуват доста медикаменти. Хормоналната терапия също може да облекчи дискомфорта. Някои от тях могат да потърсят различни лечения - соя, женшен, алена детелина и други, само че резултатът им не е потвърден.

Изберете вярното облекло

Свободно стоящите облекла от естествени тъкани, като памук, разрешават на кожата да диша. Тези тъкани предотвратяват несъразмерното изпотяване.

А черните или бели облекла са най-хубавият вид за прикриване на потните петна.

Свързани публикации.. Прекомерно изпотяване - къде е повода? 1 Нощно изпотяване - безобидно събитие или алармиращ сигнал? 0 Изпотяване – объркващ проблем, който има решение 2

Намалете напрежението

Това е циничен кръг. Стресът може да провокира изпотяване, а несъразмерното изпотяване може да аргументи стрес. Техниките за релаксация, като йога, медитация и надълбоко дишане оказват помощ за събаряне равнищата на стрес, което би довело до по-слабо изпотяване по-късно.

Употребата на антиперспиранти

Антиперспирантите стопират отделянето на пот. В тях могат да се открият съставки като алуминиеви соли, а доста от тези артикули съдържат и съставки, които се борят с бактериите. Основната роля на антиперспирантите е да поддържат кожата в региона на подмишниците суха.

Грижа за краката

Ако имаме проблеми с изпотяването на краката, би трябвало да се заобикаля носенето на чорапогащник. Обувките би трябвало да са изцяло сухи, преди да ги обуем, тъй като влагата способства за неприятната миризма. Абсорбиращите стелки също могат да оказват помощ против изпотени стъпала. Ходенето необут, когато е допустимо,

е от изгода при този проблем.

По-ниска температура в пространствата

Поддържането на по-ниски

температури вкъщи и на работното място могат да понижат потенето. Подходяща е използването на вентилатор или климатик. Друг вид е прозорците да стоят отворени, с цел да се разрежда въздуха, с изключение на в случаите, когато на открито климатът е доста парещ. Пиенето на студена вода е от значително значение.

Водете здравословен метод на живот

Затлъстяването, тютюнопушенето и потреблението на алкохол могат да провокират или засилят тежкото изпотяване. Това оказва помощ освен за намаляне на изпотяването, само че и понижава риска от доста болести.

Отидете на доктор

Ако несъразмерното изпотяване предизвиква проблеми в живота си или е съпроводено с други признаци, консултирайте се с доктор по отношение на лекуването. Ботокс инжекции, ниско равнище на електрически токове и някои медикаменти могат да бъдат от изгода.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР