Хиляди зрелостници се явяват на втората си матура днес. Става

...
Хиляди зрелостници се явяват на втората си матура днес. Става
Коментари Харесай

Хиляди зрелостници се явяват на втора матура днес

Хиляди зрелостници се явяват на втората си матура през днешния ден. Става дума за наложителната по профилиращ предмет, която стартира от 8. 30 часа. Ще се явят над 45 хиляди дванайсетокласници. Днес има изпити по 18 разнообразни предмета. Ученикът може да избере предмета на втората си матура, изискването е да го е учил като профилиращ в 11 и 12 клас. Не може да бъде определен единствено Български език и литература.

Към втората матура тази година са добавени пет нови предмета - това са изобразително изкуство, музика, предприемачество, информатика и осведомителни технологии.

По традиция най-вече възпитаници ще се явят на британски език – над 12 хиляди, следват биологията и географията. Предметите през днешния ден са 18, само че изпитите са 27, тъй като езиците са поставят на разнообразни равнища според от това по какъв начин са изучавани.

Днес учениците от професионалните гимназии поставят държавен изпит за придобиване на професионална подготовка в теоретичната му част. Те вземат решение тест по друг обособен вид. Резултатите и от днешната матура ще е ясни до 8 юни.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР