Хиляди поддръжници на албанската опозиция проведоха антиправителствен протест, обвинявайки кабинета

...
Хиляди поддръжници на албанската опозиция проведоха антиправителствен протест, обвинявайки кабинета
Коментари Харесай

Хиляди на антиправителствен протест в Албания

Хиляди поддръжници на албанската съпротива организираха антиправителствен митинг, обвинявайки кабинета във връзки с проведената престъпност и призовавайки за оставка на държавното управление, осведоми "Асошиейтед прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Хиляди поддръжници на дясноцентристката Демократическа партия, нейния съдружник Социалистическо придвижване за интеграция и други по-малки партии, се събраха през днешния ден на основния бул. на Мъчениците на нацията, с цел да стачкуват против държавното управление. Полицията ускори ограниченията за сигурност към постройката на държавното управление, където се организира митингът. Стотици служители на реда за битка с безредиците и два камиона с водни оръдия са ситуирани пред държавната постройка.

Носейки национални флагове и знамената на Европейски Съюз и Съединени американски щати, поддръжниците на опозицията скандираха антиправителствени лозунги, като "Рама, отивай си! ", визирайки премиера Еди Рама.

Протестът е считан за тест за поддръжката към Демократическата партия, която претърпя огромна загуба на изборите предходната година, осигурявайки си единствено 43 места в 140-местния парламент.

Местни публицисти оцениха присъединяване в демонстрацията на към 10 000 души, а опозиционни водачи обявиха, че в митинга са взели участие 200 до 300 хиляди. Полицията отхвърли коментар.

Колоната бе водена от водача на демократите Лулзим Баша и някогашния албански министър председател Сали Бериша.

От името на всички албанци и опозицията, ние настояваме Еди Рама и неговото незаконно държавно управление да се отдръпват, съобщи водачът на демократите Лулзим Баша. Той прикани за "правителство анти мафия ", което ще се бори с проведената престъпност, ще придвижи напред промяната в правораздаването в сходство с конституцията и ще приготви провеждането на свободни и почтени избори. Митингът завърши спокойно след речите на водачите на опозиционните партии.

Албания, която членка на НАТО от 2009 година, получи статут на претендент за участие в Европейски Съюз през 2014 година и се надява да стартира договаряния по присъединение тази година.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР