Хиляди мероприятия и събития биват отменяни заради коронавируса. Въпреки това

...
Хиляди мероприятия и събития биват отменяни заради коронавируса. Въпреки това
Коментари Харесай

Ще доживее ли Мъск да види човек на Марс

Хиляди мероприятия и събития биват отменяни поради ковид. Въпреки това през вчерашния ден, 9 март, във Вашингтон се състоя интернационалната галактическа конференция Satellite 2020, където под прожекторите застана и самият Илон Мъск.

Като един от водещите мотори на самодейностите за преодоляване на близкия космос, Мъск показа някои от въжделенията и мислите си във връзка с това по кое време и по какъв начин ще стъпим на Марс.

" Ако не побързаме, не мисля, че ще съм жив, с цел да видя първия човек на Марс ", призна Мъск пред аудиторията.
 Снимка 470918

Това малко ни изненадва, тъй като неколкократно сме чували за проектите на Мъск да изпрати индивиди на " алената планета " още през актуалното десетилетие.

Въпреки това милиардерът е на мнение, че напредъкът в това направление се случва прекомерно постепенно, като главната причина за това е неналичието на огромна и елементарно преизползваема ракета.

Именно върху такава ракета в лицето на Starship работят интензивно Мъск и хората му от SpaceX.

Планът е тя да направи първия си тестови полет по-късно тази година, като крайната височина на летателния уред ще е над 120 метра.
 Снимка 470917

Той ще може да придвижва до 100 души и 100 тона товар, като всяко изстрелване на Starship ще коства към два милиона $ по думите на Мъск.
 Илон Мъск, SpaceX и какво разкри милиардерът по отношение на колонията на Марс
Мъск разкри проектите си за колонията на Марс

Мъск изпраща до един милион души на Марс преди 2050 година

Нещо повече - концепцията е SpaceX да изпраща по три Starship совалки дневно и да основава нова такава в границите на единствено 72 часа, до момента в който компанията не натрупа флота от 1000 галактически кораба.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР