Хиляди малки на императорски пингвини са удавени, след като ледът,

...
Хиляди малки на императорски пингвини са удавени, след като ледът,
Коментари Харесай

Хиляди бебета императорски пингвини загинаха в Антарктика

Хиляди дребни на императорски пингвини са удавени , откакто ледът, на който са отглеждани, е погубен от тежки климатични условия. Катастрофата е в морето Уедел в Антарктика, оповестява БиБиСи.

Учените настояват, че възрастните пингвини в колонията, на ръба на ледения шелф Брунт, който е сринат , не демонстрират никакви признаци и опити да възстановят популацията .

И евентуално би било безсмислено да се пробват, защото гигантският айсберг е на път да унищожи мястото . Драматичната загуба на младите императорски пингвини е докладвана от екип от " Британското антарктическо изследване " - БАП. Д-р Питър Фретуел и Фил Тратан виждат изгубването на така наречен колония Хели Бей на сателитни фотоси .

Възможно е даже от 800 км да се виждат екскрементите на животните, или гуано, върху белия лед и по-късно да се оцени евентуалният размер на всяка колония. Но колонията на Брунт, която е поддържала приблизително от 14 000 до 25 000 гнездящи двойки в продължение на няколко десетилетия (5-9% от международната популация), всъщност изчезна за една нощ .

Императорските са най-високият и най-тежкият от типовете пингвини и се нуждаят от благонадежден лед, на който да се развъждат , и тази ледена платформа би трябвало да се резервира от април, когато птиците идват до декември, когато дребните се оглежда т.

Ако ледът се разпадне прекомерно рано, младите птици няма да имат верните пера, които могат да им разрешат да плуват . Трагедията евентуално се е случила през 2016 година
 И кралските пингвини са застрашени от изгубване
И кралските пингвини са застрашени от изгубване

Заради провокираното от индивида световно стопляне

Силните ветрове издълбават морския лед , който е настрана от по-дебелия шелф Брунт в неговите потоци и в никакъв случай не се възвръща, нито през 2017 година, нито през 2018 година

Д-р Гретуел разяснява: " Морският лед, който се е образувал от 2016 година, не е толкоз устойчив . Бурните събития, които се случват през октомври и ноември, ще го издухат рано, тъй че постоянна и надеждна в миналото повърхнина в този момент е просто не е такава . "

Екипът на БАП счита, че доста възрастни или са избягвали размножаването или са се преместили на нови места за размножаване. Колония, която е на към 50 километра, покрай ледника Доусън-Ламбтън, е нараснала броя си .

Не е ясно за какво ледът на ръба на Брунт не се възвръща . Чувствителността на тази колония към изменящите се трендове в морския лед илюстрира, въздействието, което бъдещото стопляне в Антарктида може да окаже върху императорските пингвини .

Изследванията демонстрират, че сред 50% и 70% от международната популация може да изчезне до края на този век , в случай че морският лед намалее до степента, която компютърните модели плануват.

Това ще има последици отвън самите императорски пингвини , разяснява доктор Мишел ЛаРу, еколог в Университета на Кентърбъри, Нова Зеландия.

" Те са значима част от хранителната мрежа, те са това, което назоваваме мезопредатор . Те са жертви на животни като леопардовите тюлени, само че също по този начин ловуват риба и типове крил. Така че те играят значима роля в екосистемата ", добавя тя.

Д-р Тратан изяснява: " Това, което е забавно за мен не е, че колониите се движат или че можем да имаме огромни провали в размножаване - знаем това. Това е, че приказваме тук за надълбоко заобикаляне на морето Уедел, което евентуално едно от избавителни пояси от климатичните промени за тези студено приспособени типове като императорски пингвини ".

" И по този начин, в случай че забележим огромни разстройства, където не сме виждали промени от 60 години , това е значим сигнал . " Въпросът, дали колонията в действителност имаше бъдеще, е противоречив, само че Брунт в този момент се разделя от разширяваща се цепнатина .

Тази бездна в последна сметка ще откъсне айсберг с размерите на Лондон в морето Уедел и всеки лед по ръба може да се разпадне в процеса. Колонията можеше да бъде обречена без значение от това, което се случи през 2016 година.
 Арктика към този момент
Арктика към този момент " не е безвреден кей " за гнездене на птици

Климатичните промени въздействат и на държанието на хищниците нападащи гнездата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР