Хиляди магазини са отворени отново в Австрия. Страната се стреми

...
Хиляди магазини са отворени отново в Австрия. Страната се стреми
Коментари Харесай

Европейските държави постепенно отпускат мерките, блокиращи икономиките

Хиляди магазини са отворени още веднъж в Австрия. Страната се стреми да облекчи рестриктивните мерки, въведени за ограничение на разпространяването от ковид, написа CNN.

Градински центрове, магазини за домашни използва и дребни магазини могат да се отварят, само че със строги правила за обществено разграничаване.

Австрия беше една от първите европейски страни, които последваха Италия при налагането на строги ограничения за блокиране преди към месец, а държавното управление твърди, че е съумяло да изравни кривата на новите инфекции.
 300 хиляди души се връщат на работа в една от най-тежко засегнатите страни в Европа
300 хиляди души се връщат на работа в една от най-тежко засегнатите страни в Европа

Неправителствени организации дефинираха това като “безотговорно и безрасъдно ”

Миналата седмица канцлерът Себастиан Курц разкри проектите за последователно унищожаване на рестриктивните мерки.

Курц сподели, че желае да " излезе от тази рецесия допустимо най-бързо и да се бори за всяко работно място в Австрия ".От вторник ще могат да се отворят още веднъж магазини под 400 кв.м., и градинските центрове в страната.

В Италия, където беше огнището на вируса, единствено на стеснен брой магазини и предприятия е позволено да се отворят още веднъж.Но някои от най-тежко засегнатите райони, като Ломбардия, са решили да запазят досегашните ограничения за по-дълго.
 Австрия стартира да отваря още веднъж магазини през идната седмица
Австрия стартира да отваря още веднъж магазини през идната седмица

Но носенето на маски ще е наложително

След пет седмици блокиране, книжарници, магазини за писалищен материали и облекла за бебета и дребни деца, могат да отворят още веднъж, само че със строги правила по отношение на броя на клиентите и хигиената на помещението.

Какво вършат другите страни в Европа?

Испания позволи на някои предприятия да се върнат на работа, а в Дания се отварят учебните заведения. Полша съобщи, че последователно ще отстрани рестриктивните мерки за стопанската система си от неделя, евентуално ще стартира с магазините.

Френският президент Еманюел Макрон обаче удължи блокирането с още четири седмици до 11 май. Наскоро той сподели, че актуалните ограничавания са забавили вируса, само че не са го победили.

Ръководителят на немския институт за публично здраве Робърт Кох съобщи, че въпреки да е имало закъснение на болестта, е прекомерно рано да се приказва за ясна наклонност.

Световната здравна организация предизвести, че е прекомерно рано да се отстранен рестриктивните мерки. Генералният шеф на СЗО доктор Тедрос Адханом Гебрейес предизвести, че прекомерно бързо облекчение на ограниченията " може да докара до смъртоносно обновяване ".

В Австрия продължава да бъде наложително хората да носят маска в супермаркети и аптеки. " Опитът в страни, които са се справили добре, ни научи, че би трябвало да се движим последователно напред ", сподели министърът на стопанската система Маргарете Шрамбьок пред австрийската телевизия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР