Хиляди коментари във Фейсбук от България показват, че хората са

...
Хиляди коментари във Фейсбук от България показват, че хората са
Коментари Харесай

Тревога заля мрежата в България след труса 5,8 по Рихтер в Румъния

Хиляди мнения във Facebook от България демонстрират, че хората са усетили трусът от 5,8 по Рихтер в Румъния доста мощно и тук.

" Имаше мощно земетресение, пребивавам в Червен Бряг в блок на 3-ят етаж. Трусът беше доста мощен ", написа читателка на " Петел ".

Земетресение бе усетено на територията на България към 20 минути преди да върнем стрелките на часовника с час обратно. Справка в уеб страницата на Европейския средиземноморски сеизмологичен център показва, че епицентърът на труса е в Румъния и е с магнитуд 5.6 по скалата на Рихтер, написа devnyanews.blogspot.com. Сеизмичното събитие е зародило в 03:38 ч. лятно часово време, на 129 км северно от столицата Букурещ и на 150 км дълбочина.

У нас земетресението е усетено най-много в Североизточна България. Земният трус е бил много мощен и нескончаем в Търговище, споделят консуматори на обществената мрежа " Facebook ". В някои региони като Стара Загора са усетени два труса. Разместването на земните пластове е разлюляло и областите Силистра, Добрич, Разград и Варна, като в района на морската столица земетресението е усетено по-слабо като се изключи високите и нестабилни структури:

" Аз съм нощна промяна и съм на кран. Така се паникьосах, че още не мога да се успокоя " , показа госпожа Таня Маринова във фейсбук страницата " Девня - антична и модерна ".  

Земетресения сред 5.0 и 5.9-а степен по Рихтер се водят междинни и могат да причинят огромни материални вреди, само че в местен на епицентъра радиус. Засега няма информация за провали и потърпевши при земния трус. Освен в Румъния и България той е усетен още в Молдова и Украйна. 

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР