Хиляди хора вече са на столичния Орлов мост, където започна

...
Хиляди хора вече са на столичния Орлов мост, където започна
Коментари Харесай

И музикантите поискаха оставка: Хиляди изпълниха Орлов мост на протестния концерт |

Хиляди хора към този момент са на столичния Орлов мост, където стартира протестен концерт под наслов " Бъдеще за младите, бъдеще за България ", който стартира в 16 ч през днешния ден.

В началото хората бяха малко, само че броят им непрестанно се усилваше. След 19 часа на мястото на палатковия Орловград към този момент имаше хиляди хора.

Множеството и музикантите скандират " Оставка ". Те приканват за всеобщо присъединяване в четвъртото Велико национално въстание на 3 октомври, както и за присъединяване в митинга пред редакцията на жълто-кафявия официоз на държавното управление на Бойко Борисов идния вторник.



Движението в посока центъра е пренасочено през кръстовището на " Румънското посолство ".

Днес е 81-ият ден на неспирни митинги с искане на оставка на премиера Бойко Борисов и на основния прокурор Иван Гешев.

В региона има засилено полицейското наличие.

Според уредниците концертът ще събере част от " цвета на България " - културни дейци, интелектуалци, създатели, бизнесмени, преподаватели. Целта на събитието е - на едно място и в един ден да се покажат мащабът и готовността хората да отстояват демократичните полезности.

Сред участниците са групите " Контрол ", " Уикеда ", " Сленг ", проф. Евгений Дайнов и други, а посланията, които ще се насочат, са за плурализъм, независимост, взаимност и гражданско общество.

На сцената се качи и притежателят на веригата Хиполенд Мариан Колев, чийто бизнес бе ударен от държавните институции единствено поради това, че чиновниците му стачкуват против властта. Колев окуражи хората да продължат да са непримирими до оставката на кабинета и основния прокурор.

По проект концертът ще продължи до 22 ч.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР