Хиляди хора се явиха в избирателните секции в цяла Русия

...
Хиляди хора се явиха в избирателните секции в цяла Русия
Коментари Харесай

Хиляди руснаци се включиха в акцията „По пладне срещу Путин“

Хиляди хора се явиха в изборните секции в цяла Русия в неделя, с цел да вземат участие в кротичък и алегоричен политически митинг против преизбирането на президента Владимир Путин.

В акция, наречена „ По пладне против Путин “, руснаците, които се опълчват на водача на Кремъл, отидоха в локалните си изборни секции по обяд, с цел да създадат недействителни бюлетините си или да гласоподават за един от тримата претенденти, които се опълчват на Путин.

Други бяха дали обещание да надраскат на бюлетината си името на починалия опозиционен водач Алексей Навални, който умря предишния месец в арктически затвор.

Съюзниците на Навални излъчиха видеоклипове в YouTube на опашки от хора, които се редят на опашка в разнообразни изборни секции в цяла Русия по обяд, които съгласно тях са там, с цел да стачкуват спокойно.

Навални беше одобрил проекта „ По пладне против Путин “ в известие в обществените медии, подкрепено от неговите юристи, преди да почине. Независимият вестник " Новая газета " назова плануваната акция " политическото наследство на Навални ".

„ Има доста дребна вяра, само че в случай че можете да извършите нещо (като това), би трябвало да го извършите. Нищо не е останало от демокрацията “, сподели една млада жена, която не назова името си и чието лице беше замъглено от екипа на Навални в една изборна секция.

Друга млада жена в друга изборна секция, чиято идентичност е била прикрита по същия метод, сподели, че е гласувала за „ минимум съмнителния “ от тримата претенденти, които се бориха против Путин.

Студент, гласуващ в Москва, сподели пред канала на Навални, че хора като него, които не са съгласни с актуалната система, би трябвало да продължат да живеят живота си без значение от това.

„ Историята демонстрира, че измененията се случват в най-неочакваните моменти “, сподели той.

Въпреки протестиращите - които съставляват дребна част от 114-те милиона гласоподаватели на Русия - Путин е подготвен да затегне властта си на изборите, които сигурно ще му донесат огромна победа.

Кремъл показва политическите съдружници на Навални - множеството от които са основани отвън Русия - като рискови екстремисти, които желаят да дестабилизират страната от името на Запада. В него се споделя, че Путин се радва на голяма поддръжка измежду елементарните руснаци, акцентирайки социологически изследвания, които слагат рейтинга му на утвърждение над 80%.

Тъй като Русия се простира в 11 часови зони, протестиращите гласоподаватели бяха по-скоро разпръснати, в сравнение с съсредоточени в една маса, което затруднява оценката какъв брой хора са се явили на протестното събитие.

Размерът на опашките във всяка изборна секция, показан в канала на Навални, варираше от десетки до няколкостотин души.

Журналистите на Ройтерс видяха леко нарастване на потока от гласоподаватели, изключително по-млади хора, по обяд в някои изборни секции в Москва и Екатеринбург, с опашки от няколкостотин души, а тук-там даже хиляди.

Някои споделиха, че стачкуват, макар че има малко външни признаци, които да ги разграничат от елементарните гласоподаватели.

Леонид Волков, асистент на Навални в заточение, който беше атакуван с чук предходната седмица във Вилнюс, пресметна, че стотици хиляди хора са излезли в изборните секции в Москва, Санкт Петербург, Екатеринбург и други градове.

Ройтерс не можа без значение да ревизира тази оценка.

В изборните секции в съветските дипломатически задачи в Австралия, Япония, Армения, Казахстан, Германия, Англия стотици руснаци стояха на опашка по обед.

В Берлин Юлия, вдовицата на Навални, се появи в съветското посолство, с цел да взе участие в протестното събитие там дружно с Кира Ярмиш, представител на Навални. Други присъстващи руснаци ръкопляскаха и скандираха името й.

В Лондон хиляди се изредиха на опашка в съвсем безмълвие, с цел да гласоподават пред съветското посолство.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР