Хиляди хора се събраха на митинг в Тел Авив в

...
Хиляди хора се събраха на митинг в Тел Авив в
Коментари Харесай

Недоволството срещу Нетаняху в Израел расте

Хиляди хора се събраха на протест в Тел Авив в поддръжка на фамилиите на заложници, държани в линията Газа. Те приканиха за незабавното освобождение на всички 128 заложници, които са държани в плен на Хамас от 7 октомври.

Сред ораторите бе 40-годишната Моран Янаи, която бе освободена преди 32 дни.

 
Няма метод да обясня интензивността на страха, която доближих по време на пленничеството ми. Няма по какъв начин да обясня какво е да живееш в действителност, в която няма нищо друго, с изключение на твоите фантазии. И какъв брой значими са тези фантазии. Няма по какъв начин да обясня силата на вярата, която се поражда от няколкото часа безмълвие, и бездната на разочарованието, когато се завърнат бомбардировките. Осъзнавате, че няма проект за прекъсване на огъня и за нашето освобождение.
Моран Стела Янаи – освободена от плен на Хамас

Протестният протест бе проведен, откакто израелски военни самолети нанесоха удари против два бежански лагера в централната част на линията Газа.

При различен митинг в Тел Авив хиляди хора стачкуваха против дейностите на държавното управление в продължаващата война в Газа и приканиха за нови избори.

 
Вярно е, че страната Израел има доста врагове, само че за жалост през днешния ден министър председателят Нетаняху и неговото ръководство са най-значимата екзистенциална опасност за нашата страна и нашето общество. Той се самоопредели като Г-н Сигурност, само че истината е, че той е Г-н Сигурност на Хамас...
Гал Цур – майор от запаса на израелската войска

Досега Хамас е освободил малко над 100 заложници, а в подмяна Израел пусна от своите затвори към 240 палестинци.

Войната, провокирана от смъртоносната офанзива на Хамас на 7 октомври против Южен Израел, докара до гибелта на повече 21 600 палестинци, като единствено 165 души са убити през последните 24 часа, твърди министерството на опазването на здравето в Газа. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР