Хиляди хора от България година след година се заселват в

...
Хиляди хора от България година след година се заселват в
Коментари Харесай

Какво разказват за квартала на българите в Оснабрюк

Хиляди хора от България година след година се заселват в Германия. В случая става дума не толкоз за добре образованите и квалифицирани българи, които елементарно си намират работа и се интегрират в обществото, а за хора с по-ниско или никакво обучение, които неведнъж са представители на малцинствата.

Те в началото избираха огромните немски градове, само че в последно време стотици се насочват и към по-малки обитаеми места, където измежду локалните управляващи, политиците и жителите последователно се избистря една и съща картина: новопристигналите неведнъж са подмамени в Германия от безсъвестни гешефтари, които ги подслоняват против доста пари в порутени здания и въртят далавери с трудовите им контракти и обществените помощи.

На самите хора би трябвало да помогнем, а на гешефтарите да отрежем бизнеса - такава е общата настройка в доста немски градове, които се натъкват на казуса. Един от тях е 160-хилядният Оснабрюк в провинция Долна Саксония.

Животът в " квартала на българите "

" През последните две години беше реализирано доста във връзка с интеграцията на новозаселили се хора от България ", твърди партията на Зелените в Оснабрюк. Според Зелените, най-важното е тези хора да получат подготовка и работа, с цел да се измъкнат от бедността. В същото време полицията и Службата по реда дават съдбоносен отпор на всички измамници и експлоататори, които се възползват от затрудненото състояние на тези хора, акцентират Зелените.

За какво тъкмо става дума и кои са тези хора от България в Оснабрюк?

Няколко изявления в локалните медии в елементи изясняват казуса.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР