Хиляди хора излязоха по улиците на Лондон, за да протестират

...
Хиляди хора излязоха по улиците на Лондон, за да протестират
Коментари Харесай

Хиляди демонстрират по улиците на Лондон: Тръмп да си ходи

Хиляди хора излязоха по улиците на Лондон, с цел да стачкуват против първата публична аудиенция на Доналд Тръмп във Англия като държавен глава на Съединени американски щати, осведоми "Ройтерс ".

Повече от 64 000 хиляди оповестиха, че ще вземат участие в проява в Лондон против визитата. Очакват се митинги и в други огромни градове.
Демонстрантите носят лозунги като "Тръмп на бунището ", "Махни дребните си ръце от правата на дамите ", "Лъжец ", "Не на Тръмп, не на войната " и блъскат по кухненски съдове. Те скандират и "Доналд Тръмп би трябвало да си върви ".

По-рано деятели издигнаха във въздуха до Народното събрание шестметров балон, на който американският президент е показан като намусено бебе с пелини.
Англия се стреми към тесни връзки със Съединени американски щати, което е основен дирек от външната политика на страната. Премиерът Тереза Мей разчита на поддръжката на Тръмп след Брекзит.

Но някои британци възприемат Тръмп като недодялан, рисков и обезсърчителен водач, който се опълчва на полезностите им в редица сфери.
След идването си на Острова американският водач съобщи пред вестник "Сън ", че плануваните митинги против него в Лондон и други английски градове го карат да се усеща нежелателен и поради това заобикаля столицата.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР