Хиляди фермери излязоха на протест в Мадрид срещу политиката на

...
Хиляди фермери излязоха на протест в Мадрид срещу политиката на
Коментари Харесай

Над 5 000 фермери протестираха по улиците на Мадрид

Хиляди фермери излязоха на митинг в Мадрид против политиката на държавното управление на Педро Санчес във връзка с селските стопанства. Според тях " идеологически и стопански ползи “ заплашват препитанието им.

Шествието, в което има представители на повече от 500 асоциации от животновъдния, риболовния, ловния и селскостопанския отрасъл, потегли от площад „ Сан Хуан де ла Крус “, мина пред Министерството на екологията и се насочи към Министерството на земеделието. 

По данни на уредниците в него вземат участие над 5 000 души от цяла Испания. Докарани са 40 трактора, 50 коня, 15 волове, които теглят каруци, кучета, соколи и домашни животни. Фермерите недоволстват против увеличението на индустриалните разноски и желаят от държавното управление на одобри защитни механизми, които да им разрешат да работят умерено.

Настояват и за нова селскостопанска политика, с цел да няма повече „ непрекъснато противоречащи си законови разпореждания “. 

С митинга си те желаят да припомнят на испанците, че по време на първата вълна на пандемията и на бурята „ Филомена “, които сковаха страната, в супермаркетите нямаше липса на храна, което регистрират като персонална заслуга. Затова търсят и поддръжката на цялото общество, тъй като съгласно тях без селскостопанската работа, Испания няма да е същата. Опозиционната консервативна „ Народна партия “, както и „ Вокс “ ги поддържаха и приканиха премиера Санчес да премисли политиката на държавното управление в този бранш.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР