Хиляди демонстранти излязоха по улиците на редица британски градове, за

...
Хиляди демонстранти излязоха по улиците на редица британски градове, за
Коментари Харесай

Хиляди демонстранти изразиха подкрепата си за палестинците в редица градове във Великобритания

Хиляди стачкуващи излязоха по улиците на редица английски градове, с цел да изразят поддръжката си за палестинците на фона на безпокойството на интернационалната общественост от обстановката в Израел и Газа, съобщи ДПА.

Няколко хиляди души се включиха в шествие в Лондон, откакто по-рано полицията предизвести, че ще арестува веки, който показва поддръжка за палестинската ислямистка формация " Хамас ". Над 1000 служители на реда охраняваха шествието в английската столица, съобщи Българска телеграфна агенция.

Междувременно палестинците започнаха всеобщо да напущат северната част на линията Газа поради предизвестието на израелската войска, че следва сухопътна интервенция.

Организация на обединените нации, както и редица правозащитни и други организации показаха мощно безпокойствие от това по какъв начин дейностите на Израел ще се отразят на цивилните. Въздушните офанзиви и обстрелът по анклава не престават и броят на убитите палестинци не стопира да пораства.

Днешното протестно шествие в Лондон стартира пред постройката на Би Би Си, като първоначално бяха изстреляни сигнални ракети в националните цветове на Палестина. Демонстрантите носеха палестински флагове и плакати и скандираха " свободна Палестина ".

Митинги имаше и в Манчестър, Единбург и други елементи на Обединеното кралство.

В навечерието на демонстрацията постройката на Би Би Си беше залята с алена багра. Полицията към този момент не е свързала случая с съответна група протестиращи, само че през последните дни медията бе подложена на рецензии от високопоставени представители на Консервативната партия и други лица поради публицистичната си позиция да не назовава бойците от " Хамас " терористи.

Британското държавно управление застана твърдо зад Израел, а някои министри приканиха силите на реда да употребяват " цялата мощ на закона " против лица, които показват поддръжка за " Хамас " или заплашват еврейската общественост във Англия.

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР