Хиляди чехи се събраха на митинг в историческия център на

...
Хиляди чехи се събраха на митинг в историческия център на
Коментари Харесай

Хиляди чехи се събраха на митинг в подкрепа на Украйна

Хиляди чехи се събраха на протест в историческия център на Прага в поддръжка на Украйна, която от февруари се бори с съветската инвазия.

Проведеният под знамената на Чехия, Украйна, Европейски Съюз и НАТО протест " Чехия против страха " събра участници от двете страни на емблематичния Вацлавски площад.



Чешката република даде на Украйна забележителна военна и филантропична помощ от началото на нашествието на 24 февруари.

Сред ораторите на митинга беше и Елена Зеленска, брачната половинка на украинския президент Володимир Зеленски, която благодари на Чешката република за поддръжката във видеопослание.

Транспарантите бяха ориентирани към съветския президент Владимир Путин, изобразен като дрънкулка, седяща върху тоалетна, както и като кукла в черен ковчег.

" Подкрепата за Украйна е безусловно нужна, тъй като Украйна няма да се оправи без помощ ", съобщи Петр Степанек, който участва на митинга.



Пражката полиция дефинира броя на участниците като " десетки хиляди ", тъкмо както в петък, когато на същия площад се организира антиправителствен митинг.

На петъчния протест, проведен от група, обвързвана с крайнодяснапартия държавното управление беше упрекнато, че обръща прекомерно огромно внимание на Украйна и подценява личния си народ.

Чешката република, която е член на Европейски Съюз и НАТО с население от 10,5 млн. души, сега ръководи Европейски Съюз.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР