Хибридна атака, свързана с Русия е водещата версия, по която

...
Хибридна атака, свързана с Русия е водещата версия, по която
Коментари Харесай

Водеща версия: Хибридни атаки, свързани с Русия зад серията бомбени заплахи

Хибридна офанзива, обвързвана с Русия е водещата версия, по която Министерство на вътрешните работи работи за серията бомбени закани, получени по имейл в десетки учебни заведения в страната. Това разгласи през днешния ден в Малко Търново служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. Според него, не тук не може да се твърди, че имейлите са изпратени от възпитаник в България. В такива случаи, уточни Демерджиев, причинителят нормално се открива в границите на 24 часа.

Според МВР-министъра, заканите идват от имейли, регистрирани в Google. Източникът им, сподели той, няма по какъв начин да бъде открит в България, по тази причина към този момент е подаден сигнал към американските служби. На сходни офанзиви са подложени доста европейски страни, акцентира служебният министър. Източниците са едни и същи, подходът- също.

Сигнализирали сме за това партньорските служби в Съединени американски щати и Англия, където се открива да са регистрирани имейл адреси или да се употребяват телефони, от които идват тези закани. Те работят по определяне на източника, тъй че се надяваме скоро той да бъде открит.

Протоколът за деяние при такива обстановки е стар и поражда проблеми, сподели още Демереджиев. Днес министърът ще свика междуведомствена работна група, която да прегледа написаните правила и да проучва действителните рискове преди да се пристъпи към евакуация.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР