Хейнс обаче не се ангажира с оценка за това дали

...
Хейнс обаче не се ангажира с оценка за това дали
Коментари Харесай

Русия приключи с териториалните победи в Украйна за тази година, твърдят от САЩ

Хейнс обаче не се ангажира с оценка за това дали Украйна ще си върне към този момент изгубените във войната територии. По думите й това ще зависи от голям брой фактори, в това число загубата на украински войски и съоръжение при съпротивата на съветските офанзиви.

" В момента има тежка, изтощителна война, в която нито една от страните няма дефинитивно военно преимущество “, сподели Хейнс. 

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг предизвести, че разкъсваният от дълги борби Бахмут на източния фронт може да падне до няколко дни. Хейнс обаче разказа съветския прогрес като " постепен ", а съгласно нея Бахмут не е изключително стратегическа цел, за каквато се показва - съгласно разбори съветските войски се стремят да завладеят Бахмут, тъй като по този метод ще подсигуряват прогрес към Славянск, Краматорск и Дружковка.

Според Хейнс пред Путин съществуват редица ограничавания, включващи дефицит на личен състав и муниции, дисфункция във военното управление, безсилие. 

" Путин евентуално има по-добро схващане за границите на това, което неговата войска е способна да реализира, и наподобява се концентрира върху по-скромни военни цели към този момент “, уточни пред Сената тя. 

Според американското разузнаване обаче Путин вижда времето на своя страна и позволява, че удължаването на войната, в това число с евентуални паузи в боевете, може да е най-хубавият за него път при вентуално обезпечаване на съветските стратегически ползи в Украйна, даже в случай че това отнеме години.

Изтощителния и продължаващ спор обаче сега съгласно Хейнс ще попречи на Украйна да стартира нахлуване по-късно тази пролет. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР