Hewlett Packard Enterprise е в напреднали преговори за придобиване на

...
Hewlett Packard Enterprise е в напреднали преговори за придобиване на
Коментари Харесай

HPE може да придобие Juniper Networks в сделка за $13 млрд.

Hewlett Packard Enterprise е в напреднали договаряния за придобиване на Juniper Networks за към 13 милиарда $ в опит на съвсем 100-годишната софтуерна компания да се нарежда по-добре в ерата на изкуствения разсъдък, написа The Wall Street Journal.

Сделка може да бъде оповестена още тази седмица, в случай че договарянията не се провалят, съгласно източници на изданието.

Базираната в Тексас HPE е снабдител на облачни услуги за клиенти, вариращи от дребни компании до огромни корпорации и държавни управления. HPE е отклонение на емблематичната софтуерна компания, учредена през 1939 година от Уилям Хюлет и Дейвид Пакард - Hewlett-Packard.

Акциите на HPE затвориха в понеделник на $17,72, с което пазарната ѝ капитализация доближи близо $23 милиарда.

Акциите на Juniper, любим от епохата на софтуерния балон, завършиха търговията на $30,22, като пазарната им стойност доближи към $9,6 милиарда. Акциите на компанията изнемогват от години и сега се търгуват на дребна част от това, което в миналото са получавали.

Базираната в Сънивейл, Калифорния, Juniper продава информационни мрежови услуги и съоръжение като рутери и комутатори на софтуерни, телекомуникационни, финансови и други клиенти.

Juniper също по този начин ръководи разрастващ се бизнес с изкуствен интелект, прочут като Mist AI, употребяващ AI и машинно образование, с цел да усъвършенства преживяването на потребителите към безжичния достъп, съгласно информация на компанията.

През 2015 година HPE беше разграничена сред снабдител на корпоративни услуги и производител на компютри и принтери, прочут като HP, напомня WSJ.

Сделка сред HPE и Juniper би била едно от най-големите софтуерни поглъщания в последно време на фона на закъснение на размера на сливанията в бранша поради по-строгия антитръстов надзор от Вашингтон.

Сред предстоящите огромни покупко-продажби, по данни на WSJ, e и придобиването на Ansys от Synopsys за към 35 милиарда $.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР