Хенри Лааксонен впечатли с представянето си на Чалънджър турнира в

...
Хенри Лааксонен впечатли с представянето си на Чалънджър турнира в
Коментари Харесай

Да се откажеш при мачбол във финал: Съмнения за черно тото на Чалънджър в Германия


Хенри Лааксонен впечатли с представянето си на Чалънджър шампионата в Хамбург през предходната седмица, елиминирайки топ поставения Грегоар Барер и Робин Хаасе, с цел да стигне до финала. Случилото се там обаче остави на назад във времето представянето му на корта.

Александър Ричард водеше със 7-5 6-5 и 30-40, което означаваше мачбол в негова изгода, когато Лааксонен реши да приключи дуела точка преди края.

Решението му накара мнозина да реагират с неразбиране, а незабавно се появиха и догатките, че става дума за черно тото, защото в някои уеб сайтове за залагане при прибързано преустановяване на дуела залогът се анулира, а не се приема за изгубен.

Случаят бе още по-странен поради обстоятелството, че двамата са сънародници и единствено с две години разлика, а моментът бе значим за Ричард – първият му Чалънджър трофей.

Факт бе, че Лааксонен изиска здравна интервенция на предходните няколко спирания, само че положението му не изглеждаше толкоз тежко, че да не може да бъде изиграна и възможната последна точка.

Александър не сподели неспокойствие макар неприятната обстановка и въпреки всичко реши да се отдаде на наслада от достижението си, въпреки и не толкоз свободно, колкото би го направил при естествени условия.

„ Първа Чалънджър купа, направих го! “ написа той в Instagram. „ Благодаря на фамилията ми и на екипа ми за това, че вярваше в мен и ме поддържаше, нямаше по какъв начин да съумея без вас. Сега остава да продължа да се изкачвам в йерархията. “

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР