Хеликоптери се присъединиха към усилията за гасене на пожари в

...
Хеликоптери се присъединиха към усилията за гасене на пожари в
Коментари Харесай

Хеликоптери се включиха в гасенето на пожари в Испания

Хеликоптери се причислиха към напъните за гасене на пожари в Южна Испания, където горски пожар избухна в петък (15 юли) следобяд в хълмовете покрай Михас - град, известен измежду туристите в провинция Малага.

Огромни кълба пушек се издигнаха от планините Сиера де Михас и бързо се разпространиха рисково покрай градове като Алхаурин ел Гранде и Алхаурин де ла Торе. Най-малко 400 души са били евакуирани от Алхаурин де ла Торе като защитна мярка, оповестиха управляващите.

Някои локални поданици живееха в боязън и тъга, до момента в който следиха по какъв начин хеликоптерите се зареждат с вода, с цел да се борят с пламъците. „ Страхуваме се, че вятърът ще се промени и ще се насочи към мястото, където живеем “, сподели Мария Хосе де Бенитес пред организация Ройтерс.

Районът към Михас е известен измежду туристите, изключително тези от Обединеното кралство и Северна Европа. Общо 15 пожара бушуват отвън надзор в Испания, където гореща вълна обхвана страната от неделя (10 юли), увеличавайки риска от пожари.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР