Хеликоптер на Военновъздушните сили се включи в гасенето на пожара

...
Хеликоптер на Военновъздушните сили се включи в гасенето на пожара
Коментари Харесай

Военен хеликоптер се включи в гасенето на пожара в Елховско

Хеликоптер на Военновъздушните сили се включи в гасенето на пожара сред селата Раздел, Малко Кирилово и Голям Дервент в община Елхово, който бушува трети ден, оповестиха от Министерството на защитата.
Прочетете още
Огнената буря се разпростра на над 4000 дка. Гори ниска растителност, широколистна и борова гора. Усилията на екипите сега са ориентирани към преодоляване на южния фронт на пожара.

Помощта по въздух бе изпратена заради мощно пресечения терен. Вертолетът Ми-17, оборудван със системата за пожарогасене „ bambi bucket”, излетя в 15.58 ч. от Авиобаза " Крумово ".



Снимка: Facebook/Bulgarian Air force

Гасенето от земя е затруднено от вятър, който непрекъснато трансформира посоката си и разгаря нови огнища. На мястото са седем противопожарни автомобила, огнеборци и към 30 горски чиновници.

Както заяви Българска телеграфна агенция, пожарът породи малко преди 11:00 ч. на 10 август, в началото в сухи треви и шубраци, само че бързо се трансферира в близкия горски масив, макар опитите да бъде стеснен.

Няма заплаха за околните обитаеми места, както и огънят да доближи до българско-турската граница, оповестиха от полицията.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР