Хедж фонд ветеранът Рей Далио смята, че криптовалутите като Биткойн

...
Хедж фонд ветеранът Рей Далио смята, че криптовалутите като Биткойн
Коментари Харесай

Биткойн: Рей Далио с критики към актива

Хедж фонд ветеранът Рей Далио счита, че криптовалутите като Биткойн не са дейно средство за предпазване на благосъстояние.

В неотдавнашно изявление за предаването Рей Далио, прочут критик на криптовалутите и създател на компанията за ръководство на активи Bridgewater Associates, изрази скептицизма си във връзка с Биткойн и другите криптовалути като средство за предпазване на благосъстояние.

Според Далио, поради релативно дребната си пазарна капитализация, пространството на цифровите активи получава прекалено много внимание. По негово мнение криптоактивите не работят добре като средства за замяна или предпазване на стойност.

Блокчейн технология и цифрови валути

Макар Далио да счита, че блокчейн технологията е отлична, той твърди, че е от значително значение да се прави разлика сред нея и цифровите валути.

Той употребява Биткойн като образец и акцентира, че всички цифрови валути не възпроизвеждат нищо и са прекомерно волатилни, за разлика от инфлационния хедж.

Алтернативни ресурси на стойност

Далио счита, че актуалната среда основава доста задължения, а парите и финансовите активи, като да вземем за пример дълговите активи, няма да бъдат добра опция за хората да държат благосъстояние.

Въпреки това той счита, че цифровите валути също не са дейно средство за предпазване на благосъстояние.

Далио също по този начин е на мнение, че криптовалутите не оферират преимущества за цялост на персоналния живот, защото всички наблюдават какво вършат потребителите в тях.




Далио има криптовалути

Въпреки че Далио не има вяра в криптовалутите като средство за предпазване на стойност, той към момента има крипто. Той също по този начин предвижда, че в бъдеще ще има.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР